Close
Ő az ikonikus whiskymárka első női mester blendere

Ő az ikonikus whiskymárka első női mester blendere

Dr. Emma Watson csatlakozott azon kevés nőhöz, akik a szeszesital-ipar legfontosabb címét birtokolják.

A  múlt héten a Johnnie Walker bejelentette új mester blenderének kinevezését, és mint kiderült, a cég történetében először a különleges pozíciót egy nő tölti majd be. Dr. Emma Walker Dr. Jim Beveridge helyét veszi át, aki húsz éven át felelt a márka szeszes italainak minőségéért, de már negyvenkét éve dolgozott a márka sikereiért.

Úgy tudni, a hölgy tizenhárom évvel ezelőtt csatlakozott a Johnnie Walkerhez tartozó Diageóhoz, és az elmúlt hat évben többek között ő volt a felelős a limitált kiadású Jane Walker by Johnnie Walker keverékért, valamint a Johnnie Walker Blue Label Ghost és Rare sorozatokért.

Új munkakörében egy tizenkét fős csapatot fog vezetni, és az új termékek fejlesztésével fognak foglalkozni. 

Dr. Emma Walker saját bevallása szerint imád kísérletezni és az ízekkel játszani, de keményen fog csapatával dolgozni azon, hogy a megszokott páratlan minőség mellett a skótwhisky-fogyasztók új generációjának is megfeleljenek. Elődje, aki II. Erzsébet királynőtől a Brit Birodalom Rendjének tiszti címét is megkapta, nyugdíjba vonul, de úgy nyilatkozott: nyugodt szívvel adja tovább a stafétát.

“Jóból is megárt a sok, kivéve ha jó whiskyről van szó, mert abból sosem elég.”

Mark Twain gondolata az aranyló spirituszról legalább annyira időtlen, mint a regényei. Még akkor is egyetértünk vele, ha a mértékletes alkolholfogyasztás hívei vagyunk, hiszen egy olyan italról beszélünk, ami egyszerre izgalmas és megunhatatlan. A Roadster Podcast legújabb részében egy igazi szakértővel, Metzger Lászlóval négy fantasztikus finomságot kóstolunk végig. 

(Forrás: Food & Wine, fotók: Johnnie Walker)

FOLYTASD EZZEL
Itt kötöttünk életre szóló barátságot a natúrborokkal – Marlou Wine Bar & Store
Öt szabály az azonnal puha mézeskalácshoz
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Négy különleges whisky a whiskykészítés bölcsőjéből, a hűvös Skóciából...
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom