Close
Ő az ikonikus whiskymárka első női mester blendere

Ő az ikonikus whiskymárka első női mester blendere

Dr. Emma Watson csatlakozott azon kevés nőhöz, akik a szeszesital-ipar legfontosabb címét birtokolják.

A  múlt héten a Johnnie Walker bejelentette új mester blenderének kinevezését, és mint kiderült, a cég történetében először a különleges pozíciót egy nő tölti majd be. Dr. Emma Walker Dr. Jim Beveridge helyét veszi át, aki húsz éven át felelt a márka szeszes italainak minőségéért, de már negyvenkét éve dolgozott a márka sikereiért.

Úgy tudni, a hölgy tizenhárom évvel ezelőtt csatlakozott a Johnnie Walkerhez tartozó Diageóhoz, és az elmúlt hat évben többek között ő volt a felelős a limitált kiadású Jane Walker by Johnnie Walker keverékért, valamint a Johnnie Walker Blue Label Ghost és Rare sorozatokért.

Új munkakörében egy tizenkét fős csapatot fog vezetni, és az új termékek fejlesztésével fognak foglalkozni. 

Dr. Emma Walker saját bevallása szerint imád kísérletezni és az ízekkel játszani, de keményen fog csapatával dolgozni azon, hogy a megszokott páratlan minőség mellett a skótwhisky-fogyasztók új generációjának is megfeleljenek. Elődje, aki II. Erzsébet királynőtől a Brit Birodalom Rendjének tiszti címét is megkapta, nyugdíjba vonul, de úgy nyilatkozott: nyugodt szívvel adja tovább a stafétát.

“Jóból is megárt a sok, kivéve ha jó whiskyről van szó, mert abból sosem elég.”

Mark Twain gondolata az aranyló spirituszról legalább annyira időtlen, mint a regényei. Még akkor is egyetértünk vele, ha a mértékletes alkolholfogyasztás hívei vagyunk, hiszen egy olyan italról beszélünk, ami egyszerre izgalmas és megunhatatlan. A Roadster Podcast legújabb részében egy igazi szakértővel, Metzger Lászlóval négy fantasztikus finomságot kóstolunk végig. 

(Forrás: Food & Wine, fotók: Johnnie Walker)

johnnie walker | emma walker | whisky | mester blender | blender

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram