Close
Május elején tartják a Szlovén Filmnapokat a Toldiban

Május elején tartják a Szlovén Filmnapokat a Toldiban

Idén május 6. és 8. között rendezik meg online a Szlovén Filmnapokat a Toldi Távmoziban, ahol három kortárs szlovén filmet láthat a magyar közönség.

Az 5. Szlovén Filmnapok idei műsorában szerepel Ivo Trajkov és Metod Pevec Frenk vagyok című alkotása, Gregor Bozic A gesztenyeerdők meséi című filmje és a Féltestvérek című dráma-vígjáték.

A Frenk vagyok című alkotás történetében a címszereplő gyűlölt apja után hatalmas összeget örököl. Miközben a gyanús vagyon eredetét kutatja, Frenk megtudja, apja ki is volt valójában. Közben konfliktusba kerül testvérével, a dúsgazdag Brane-nel, akinek felesége, Ines mindvégig Frenket szerette.

Szlovénia Oscar-nevezettje, A gesztenyeerdők meséi című, költői szépségű alkotás a második világháború után játszódik, amikor sokan kényszerültek elmenekülni otthonukból. Gregor Bozic filmje a tavalyi Szlovén Filmfesztiválon tizenkét díjat nyert.

Damjan Kozole Féltestvérek című filmjének középpontjában egy testvérkapcsolat és a múlt feldolgozása áll. A film a 2019-es Karlovy Vary-i Filmfesztivál versenyprogramjában debütált, és több nemzetközi fesztivál versenyprogramjában szerepelt.

A filmnapokat a Szlovén Filmközpont, a Budapest Film Zrt. és a Szlovén Köztársaság budapesti nagykövetsége szervezi, a vetítések este 20:30-kor kezdődnek, a jegyelővétel pedig április 29-én.

Május harmadikáig pedig feltöltekezhetsz művészi élményekkel az OFF Biennálé április 23-án indult folyamatos programjain, ha pedig nem láttad ezt a csodálatos flamencotáncos videót Budapestről, azonnal pótold!

(Forrás: MTI)

FOLYTASD EZZEL
Segélykiáltás Velencéből: belépőjegyet kérnek az ikonikus bazilika látogatásáért
Angliában sokezer koncert lesz a következő másfél hónapban
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom