Varázslatos vonatút visz keresztül Európa legszebb öt országán szilveszterkor

A páratlan utazás során nem csak öt országot fedezhetünk fel, de a világ egyik legikonikusabb vasútvonalán is végigzakatolhatunk. 

Az Interlaken és Jungfrau Expressz járatainak köszönhetően Európa legmagasabban haladó vasútján utazhatunk, és még az újévet is Svájcban tölthetjük. A Vacations By Rail által szervezett túrán  öt országban is megfordulhatunk.

Az utazókat lélegzetelállító panoráma várja a Jungfrau vasúton, Európa legmagasabb vasútállomásán, felvonóval feljuthatnak a Berni-Alpok csúcsára, és öt éjszakát tölthetnek egy kis svájci faluban. A koronát a programra a szilveszteri gálavacsora teszi fel a svájci Interlakenben.

Az út Londonból indul és itt is ér véget. Az utasok az Eurostar vonatával Brüsszelbe mennek, majd egy átszállást követően egészen Kölnig vonatoznak. Itt egy éjszakát töltenek, majd a festői Rajna-szurdok mentén, kastélyokkal és erődítményekkel tarkított útvonalon haladnak Interlakenig, az Eiger-, a Mönch- és a Jungfrau-hegység lábáig.

Ez a kisváros lesz az otthonuk a következő öt éjszakára és innen indulnak majd az egynapos kirándulások is. Ezek során vonattal eljuthatnak Mürrenbe, ahonnan egy felvonó segítségével kényelmesen felkapaszkodhatnak a Schilthorn-hegy csúcsára, amely

még egy  James Bondban-filmben is szerepelt.

Felfedezhetik a környék negyvenöt hegyi vasútját, majd az Eiger lábánál található Grindelwaldot is megtekinthetik. A szilveszteri vacsorát Interlakenben fogyaszthatják el.

A program újévkor csúcsosodik ki a Jungfrau-vasútvonalon tett kirándulással. Az ikonikus út során áthaladnak az Eiger-hegyen és a 3466 méteres Jungfraujoch-on,  hogy túrájuk a csodálatos obszervatóriumnál érjen véget.

Jungfraujoch magaslatairól leereszkedve az utazók Bázelbe, majd Párizsba vonatoznak, ahonnan az Eurostar visszaviszi őket kiindulóhelyükre, Londonba.

Az út 2023. december 27. vagy 28-án indul és 2024. január 2. vagy 3-án ér véget. Az egyhetes kaland személyenként kilencszáznegyvenezer forintba került. Az ár tartalmazza a vasúti utazást, a szállásokat, a túravezetőket, és az étkezéseket is.

(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Getty)

Interlaken | jungfrau | utazás | vonatút | jungfrau express

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom