Kalandos módon segítenének Párizs közlekedései problémáin

Néhány éven belül jelentős arculatváltást kaphat a párizsi tömegközlekedés: 2025-ben üzembe helyeznék a város első drótkötélpálya-rendszerét annak érdekében, hogy gyorsabban lehessen utazni a francia fővárosban.

Könnyebben, látványosabban, kalandosabban.

A négy és fél kilométeres pálya a város délkeleti, külső kerületeit kötné össze a metrórendszerrel.

Azért döntöttek a rendhagyó és futurisztikus közlekedési megoldás mellett, mert

a külvárosok dombos terepviszonyai miatt nehézkes volna egy újabb metróvonal megépítése a város eme szakaszán.

A drótkötélpályának a tervek szerint öt megállója lesz, és mindössze tizenhét perc alatt teljesíteni lehetne az egész útvonalat – ezt a távolságot busszal vagy autóval kétszer ennyi időbe kerül megtenni. A rendszert remélhetőleg úgy az ingázók, mint a turisták is előszeretettel használják majd. A kabinokba tíz ember férne be egyszerre, így csúcsidőben akár ezerhatszáz személy is utazhatna.

La Pazban egyébként ezt már régen kitalálták:

La Pazban tényleg máshogy telik az idő, mint a földfelszín közelében

A legek városa nem kevés kalanddal és látnivalóval kecsegtet nekünk.

(Forrás: Luxury Launches, In.hu)

közlekedés | tömegközlekedés | párizs | gondolalift | kötélpályarendszer

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom