Le is tartóztathatják azokat, akik a pipacsvirágzásra érkeznek Kaliforniában

Az Elsinore-tó az utóbbi években főleg a heves esőzések következtében felfutó, környező pipacsmezők miatt vált népszerűvé. Olyannyira, hogy ki kellett tiltani a látogatókat.

2019-ben fordult elő utoljára olyan virágözön, mint amilyennek az idei is ígérkezik, akkor azonban az érkező tömeg már a közbiztonságot veszélyeztette és kellemetlenségeket okozott a lakosoknak.

Natasha Johnson polgármester, aki szerint a pipacsok csak most kezdenek kibújni a domboldalakon, nem szeretné, ha idén megismétlődne a három évvel ezelőtti káosz.

A legproblémásabb terület a Los Angelestől száz kilométerre lévő, 71 ezer lakosú Lake Elsinore mellett található Walker Canyon volt, ahol számos biztonsági incidens történt.

Egy-egy hétvége alatt volt, hogy százezer ember is megfordult itt – Disneyland méretű tömeg. A természetet akarták látni, de éppen azt az élőhelyet taposták el, amelyet élvezni akartak

– mondta a polgármester.

Sokan parkoltak illegálisan a 15-ös főút mentén, ami miatt a helyiek nem tudtak rendesen közlekedni, és a turisták egy része nem voltak felkészülve a túrázásra, ami több sérülést is okozott.

Idén viszont egyszerűen megtiltják a parkolást és minden olyan tevékenységet, amely zsúfoltságot okoz az autópálya mentén vagy a városban, aki pedig nem tartja be a szabályokat, azt akár le is tartóztathatják szabálysértésért.

Ha már neked is a lábadban a tavaszi bugi, ezeken a helyeken az évszak legszebb arca mosolyog rád, ebben a videóban pedig a természet éledését sűrítették néhány percbe.

(Forrás: Travel Awaits, képek: Getty Images)

kalifornia | Lake Elsinore | pipacs

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom