Close
Le is tartóztathatják azokat, akik a pipacsvirágzásra érkeznek Kaliforniában

Le is tartóztathatják azokat, akik a pipacsvirágzásra érkeznek Kaliforniában

Az Elsinore-tó az utóbbi években főleg a heves esőzések következtében felfutó, környező pipacsmezők miatt vált népszerűvé. Olyannyira, hogy ki kellett tiltani a látogatókat.

2019-ben fordult elő utoljára olyan virágözön, mint amilyennek az idei is ígérkezik, akkor azonban az érkező tömeg már a közbiztonságot veszélyeztette és kellemetlenségeket okozott a lakosoknak.

Natasha Johnson polgármester, aki szerint a pipacsok csak most kezdenek kibújni a domboldalakon, nem szeretné, ha idén megismétlődne a három évvel ezelőtti káosz.

A legproblémásabb terület a Los Angelestől száz kilométerre lévő, 71 ezer lakosú Lake Elsinore mellett található Walker Canyon volt, ahol számos biztonsági incidens történt.

Egy-egy hétvége alatt volt, hogy százezer ember is megfordult itt – Disneyland méretű tömeg. A természetet akarták látni, de éppen azt az élőhelyet taposták el, amelyet élvezni akartak

– mondta a polgármester.

Sokan parkoltak illegálisan a 15-ös főút mentén, ami miatt a helyiek nem tudtak rendesen közlekedni, és a turisták egy része nem voltak felkészülve a túrázásra, ami több sérülést is okozott.

Idén viszont egyszerűen megtiltják a parkolást és minden olyan tevékenységet, amely zsúfoltságot okoz az autópálya mentén vagy a városban, aki pedig nem tartja be a szabályokat, azt akár le is tartóztathatják szabálysértésért.

Ha már neked is a lábadban a tavaszi bugi, ezeken a helyeken az évszak legszebb arca mosolyog rád, ebben a videóban pedig a természet éledését sűrítették néhány percbe.

(Forrás: Travel Awaits, képek: Getty Images)

pipacs | Lake Elsinore | kalifornia

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

A Himalája titkos paradicsomai, melyeket csak vészterhes időkben lehet felfedezni

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram