Close
A vulkánok birodalmának is nevezhetnénk ezt a gyéren lakott orosz félszigetet

A vulkánok birodalmának is nevezhetnénk ezt a gyéren lakott orosz félszigetet

A Kamcsatkai-félsziget a kontinens méretű Oroszország távol-keleti csücske.

Ez az orosz vidék már annyira más világ, hogy lényegében Japán tengeri szomszédja: a félsziget és a felkelő nap országa között terülnek el a Kuril-szigetek, amelynek politikai hovatartozása vita tárgyát képezi Oroszország és Japán között már a második világháború óta. A vidék természeti értékei szinte felbecsülhetetlenek – és mivel a félsziget a Pacifikus-hegységrendszer tagja, és a Tűzgyűrű is érinti, inkább meg se lepődjünk

az ott található százhatvan vulkánon, amelyből huszonkilenc aktív.

A Kljucsevszkaja Szopka rétegvulkán kitörés közben

De a vidék számos ritka élőlénynek is otthont ad – főleg a rezervátumként működő Parancsnok-szigetek őrizték meg leginkább a vidék természeti értékeit.

Ember viszont alig él a vulkánok birodalmában, hiszen a Nagy-Britanniánál is nagyobb területű félsziget mindössze háromszázezer embernek az otthona. Vadim Makhorov szerencsére ide is ellátogatott, így a szótenger után jöhet némi vizuális tanmese is Kamcsatkáról:

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
Két évvel a járvány kitörése után bevezeti első korlátozásait ez a távoli ország
Az alacsony átoltottság miatt nem enyhítenek a korlátozásokon a szomszédban
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom