Close
A vulkánok birodalmának is nevezhetnénk ezt a gyéren lakott orosz félszigetet

A vulkánok birodalmának is nevezhetnénk ezt a gyéren lakott orosz félszigetet

A Kamcsatkai-félsziget a kontinens méretű Oroszország távol-keleti csücske.

Ez az orosz vidék már annyira más világ, hogy lényegében Japán tengeri szomszédja: a félsziget és a felkelő nap országa között terülnek el a Kuril-szigetek, amelynek politikai hovatartozása vita tárgyát képezi Oroszország és Japán között már a második világháború óta. A vidék természeti értékei szinte felbecsülhetetlenek – és mivel a félsziget a Pacifikus-hegységrendszer tagja, és a Tűzgyűrű is érinti, inkább meg se lepődjünk

az ott található százhatvan vulkánon, amelyből huszonkilenc aktív.

A Kljucsevszkaja Szopka rétegvulkán kitörés közben

De a vidék számos ritka élőlénynek is otthont ad – főleg a rezervátumként működő Parancsnok-szigetek őrizték meg leginkább a vidék természeti értékeit.

Ember viszont alig él a vulkánok birodalmában, hiszen a Nagy-Britanniánál is nagyobb területű félsziget mindössze háromszázezer embernek az otthona. Vadim Makhorov szerencsére ide is ellátogatott, így a szótenger után jöhet némi vizuális tanmese is Kamcsatkáról:

Ez is érdekelhet:

vulkán | földrengés | oroszország | kamcsatka | tűzgyűrű

FOLYTASD EZZEL

Kiakadtak a budapestiek az idei adventi villamoson

Ezekben a városokban garantáltan magával ragad a karácsonyi hangulat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram