Close
Be kell vallanunk, teljesen félreismertük Szibériát

Be kell vallanunk, teljesen félreismertük Szibériát

Szibériáról általában a végtelen szabadság, a hatalmas, gyéren lakott tundra és tajga, a kegyetlenül kemény telek, no és a rossz infrastruktúra jut az eszünkbe.

Vagy az elhagyatott kényszermunkatáborok, továbbá azok a kőolaj- és földrajzkitermelők, nemesfém- és szénbányák, ahol tízezrek robotolnak rossz munkakörülmények között. Ennek a sötét képnek az etalonja Norilszk, amely a bolygó egyik legélhetetlenebb városa, és első ránézésre egy kiköpött Silent Hill.

De miután többet megtudsz róla, rájössz, hogy nem csak első ránézésre volt az.

Norilszk tipikusan az a hely, amelyet jobb elkerülni akkor is, ha egy mogorva varázspálcát dugnak az orrunk alá. Ugyanakkor van Szibériának egy másik arca is, amelyik fejlett, sűrűn lakott, urbánus és igen barátságos. Nyilván, ha egy kontinensnyi méretű régióról beszélünk, nem is vehetjük egy kalap alá az egészet, de ha rászolgál bármelyik település is arra, hogy Szibéria fénypontjának nevezzük, akkor az Novoszibirksz lesz. Az Orosz Föderáció harmadik legnagyobb városáról van szó, amely

a Transzszibériai vasútvonal fontos csomópontja, a szibériai birodalom ipari, tudományos, kulturális és oktatási központja, ahol mintegy másfél millió ember él.

Külön érdekesség, hogy a szibériai főváros Sepsiszentgyörgy testvérvárosa is egyben. És hogy milyen is ott élni? Hát egyáltalán nem olyan, mint amilyennek az ember a szibériai életet és világot elképzeli.

És ha már Oroszország:

 

FOLYTASD EZZEL
Egy szabad világ utolsó pillanatait vette filmre három síelő
Látnod kell, hogy mi folyik Moszkvában
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom