Close
Karácsony Olaszországban – Tíz kihagyhatatlan programjavaslattal

Karácsony Olaszországban – Tíz kihagyhatatlan programjavaslattal

A karácsony Olaszországban igazán varázslatos, a színes hagyományok, a vallási áhítat és a szezonális konyha találkozása felejthetetlen kikapcsolódást garantál.

Az olaszok tudják, hogyan kell stílusosan ünnepelni a karácsonyt, az Itáliába érkező turistákat pedig garantáltan le fogja nyűgözni az ünnepi díszbe öltözött Róma, Velence, Firenze és Milánó. Számos program is segítségünkre lehet abban, hogy átadjuk magunkat az ünnepi hangulatnak. Ezekből szemezgettünk.

Karácsonyi séta Rómában

A karácsonyi varázslat Rómában kezdődik, hiszen az örök város talán ilyenkor mutatja a legszebb arcát. A csoportos városnéző séták remek lehetőséget biztosítanak arra, hogy idegenvezető kalauzolása mellett látogassuk meg a Piazza Navonát, a karácsonyi vásárt, valamint, hogy elidőzzünk a Szent Péter téren álló betlehemnél.

A túra kihagyhatatlan eleme a forró csokoládé és a panettone, ami nélkül Olaszországban nincs karácsony.

Street foodok és karácsonyi vásár Bolzanóban

Bolzano a Dolomitok kapuja, érdemes tehát megállni ott, mielőtt felfedeznénk a régiót. Az ünnepek alatt az érdeklődők bepillantást nyerhetnek az alpesi város tradícióiba és a konyhájába, a szezonális fogások mellett a város legrégebbi péksége is kóstolásra csábít.

Karácsonyi körút a Vatikánban

Az ünnepek alatt misztikus hangulat övezi a Vatikánt, amelyet az adventi időszakban egy művészettörténész segítségével is felfedezhetünk. A szakértő a kalauzolása során a legkülönlegesebb műalkotások történelmi jelentőségére is felhívja a figyelmet.

Karácsonyi varázslat Milánóban

A maximum tíz fős csoportok számára szervezett, kifejezetten az adventi időszakra tervezett programot egy profi idegenvezető kíséri, a városnézés ideje alatt pedig az érdeklődők nemcsak Milánó karácsonyi vásárába látogathatnak el, de

megismerkedhetnek a város ünnepi történeteivel, legendáival és hagyományaival is.

Séta Velencében

A milánóihoz hasonló programra csábít Velence is. A városnéző séta a Szent Márk térről indul, az idegenvezető pedig a város legszebben feldíszített, ünnepi kivilágításban pompázó pontjaira kalauzolja el a turistákat a szűk utcácskák és varázslatos csatornák mentén.

Csendes várakozás Bolognában

Amennyiben elkerülnénk Róma, Milánó és Velence turistadömpingjét, Bologna városa felé érdemes venni az irányt, ahol igazán autentikus élményekben lehet részünk. A város ideális úti cél az ínyenceknek, az építészet iránt érdeklődőknek és a karácsonyi varázslatra vágyóknak egyaránt. A privát városnéző túrák ugyanis mindezt ötvözik, megspékelik némi forrócsokival, forralt borral és a legjobb helyi ételekkel, miközben

elvezet a Santa Lucia karácsonyi vásár legszebb, kézzel készített ajándékaihoz.

Comói Varázsfény Fesztivál

Évről évre látványos fényshow-nak ad otthont Como. Mielőtt azonban hagynánk magunkat elvarázsolni a Magic Light Fesztivállal, érdemes felkeresni a csodálatos comói katedrálist és a város más fontos látnivalóit, így az eredeti arcukat a fényshow elemei nélkül is megismerhetjük.

Karácsonyi fotózás Firenzében

Firenzében lehetőségünk nyílik részt venni egy olyan városnéző túrán, amelyet egy profi fotós vezet és a város legszebb, az ünnepek idejére kivilágított szpotjaira viszi el, közben pedig hasznos tanácsokkal, profi tippekkel is ellátja a résztvevőket, hogy felvételeikből kihozhassák a maximumot.

Nápolyi gasztrotúra

Azok, akik karácsonykor Nápolyba látogatnak, a Piazza San Domenico Maggiore-nál fejest ugorhatnak az ünnepi finomságok rengetegébe, hogy felfedezhessék a karácsonyi desszertek és édességek legjavát. Emellett érdemes felkeresni a San Lorenzo-templomot és a San Gregorio Armeno karácsonyi vásárát is.

Karácsonyi koncert Rómában

Egy igazán egyedülálló élményben lehet részük azoknak, akik a római Santa Maria Immacolata-templomban tartandó adventi koncerten vesznek jegyet. A Schola Romana Ensemble kóruscsoport karácsonyi előadását követően az érdeklődők megtekinthetik a kapucinusok kriptáját is.

(Forrás: The Travel, fotók: Getty)

olaszország | velence | karácsony | városnézés | bolzano

FOLYTASD EZZEL

Melyik a legbiztonságosabb hely a repülőn? Ez a kutatás elárulja

Újabb állomásokkal bővül az európai hálókocsis hálózat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram