Close
Ilyen magyar szemmel Olaszország “legszicíliaibb” városa

Ilyen magyar szemmel Olaszország “legszicíliaibb” városa

Palermo nem kíméli az embert. Szüntelenül harsognak az autódudák, könyörtelen a nyári forróság, a nyitvatartási idő pedig mondjuk úgy, rugalmas. De megéri türelmesnek lenni vele, pláne ősszel. Valójában egy bájos város, ahol édes sütemények illata terjeng, a mellékutcák szemrevaló terekre nyílnak, és mindenütt mozaikos templomok állnak. A leginkább sportfotóiról ismert Pálfi Balázs sem tudott ellenállni a szicíliai szépségnek és szerencsére a fényképezőgépét sem felejtette a dolgozószobájában, amikor útra kelt Dél-Olaszország felé. Művészi fotóin keresztül mutatjuk be az egyedülálló karakterű várost.

Palermo nemcsak a kaput jelenti Szicíliához, hanem a kultúra, az ételek, az építészet és a történelem fővárosát, a szicíliai kormányzat központját, valamint a sziget legnagyobb kikötőjét.

Palermóban nem lehet “elmenekülni” a történelem elől.

A város tele van arab kupolákkal, barokk homlokzatokkal, bizánci mozaikokkal és normann kori relikviákkal, de ma már a kortárs művészeti színtér is masszívan megmutatja magát.

És hát a gaszronómia…Lendüljünk túl a pizzán és a tésztán, egy szicíliai látogatás nem lehet teljes az arancinik, a cannoli és a granita nélkül. Arancinit (olasz rizsgolyó) minden kávézóban és pékségben árulnak és a ropogós, édes cannolira is könnyű lecsapni.

A granita nagyon szicíliai: egy félig fagyasztott desszert, amit jégből és cukorból készítenek, ésáltalában helyi összetevőkkel, például friss citrommal ízesítik.

Palermo nem hasonlít Olaszországra, mert nem olasz, hanem szicíliai. A szicíliaiak pedig egy különleges nép. Ahogyan a képek is átadják.

(Fotók: Pálfi Balázs)

palermo | pálfi balázs | olaszország | gasztronómia | utazás

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram