Close
Tíz felejthetetlen téli élmény Olaszországban

Tíz felejthetetlen téli élmény Olaszországban

Nemcsak nyáron érdemes dél felé indulnunk.

Ha a téli Olaszországra gondolunk, először bizonyára a síelés ugrik be, esetleg a karácsonyi vásárok fényeit látjuk lelki szemeink előtt. Mindez elég ahhoz, hogy az ország vágyott téli úti céllá váljon a hideg évszakban is, azonban ez még messze nem minden.

A „másik“ Cinque Terre felfedezése

Az olasz Riviéra Golfo Paradisónak, vagyis paradicsomi öbölnek nevezett részét, mely a Genovától 11 kilométerre található Bogliascót, Camoglit, Reccót, Pieve Ligurét és Sorit foglalja magában, a „másik“ Cinque Terrének is nevezik hasonló elhelyezkedése, színes tengerparti házai és csodálatos panorámái miatt.

Bogliasco
Camogli

Séta Stradivari erdejében

A Bolzanótól nem messze található Paneveggio csodálatos hegyi hangulattal és lucfenyőerdővel várja a kirándulókat, amelyet hegedűerdőnek is neveznek, ugyanis maga Stradivari is barangolt is, hogy ráleljen a legjobb alapanyagokra a hegedűihez.

Középkori időutazás egy hegyi faluban

A Perugiától nem messze, Marche tartományban található festői Visso a Sibilla-hegység gyöngyszeme. Építészete a középkori mesterek keze munkáját dicséri, és kellemes kirándulásokra indulhatunk innen a Sibilla-hegység Nemzeti Parkba.

Kirándulás Toszkána ikonikus tavához

Nem téved, aki azt gondolja, hogy Toszkána minden évszakra tartogat valami épp ahhoz illő látványosságot. Csodaszép téli út cél lehet a Garfagnana történelmi régióhoz tartozó Gramolazzo, mely a Monte Pisanino lejtőin, 1946 méteres magasságban őrködik a gramolazzói tó felett.

Síelés az Alpok legmagasabb síterepén

Aki már alig várja, hogy felvehesse a sílécet, az Olaszország egyik legnagyobb és leglátványosabb síterületén a Valtournenche mellett található Breuil Cervinián október közepétől május elejéig hódolhat a téli sportoknak. Itt 46 pálya áll rendelkezésre 150 kilométeren, de

a terep a svájci Zermattal is összeköttetésben áll, így pedig már összesen 350 kilométernyire nyúlik a lejtők hossza, melyek a matterhorni síparadicsomot alkotják.

Elvonulás a természet mélyén

A Valle d’Aostában található Gran Paradiso Nemzeti Parkban elvonulhatunk a civilizációs ártalmak elől, hogy hótalpas kirándulásokat tegyünk, elmerüljünk a romantikus éjszakákban, szaunában pihenjünk, és megkóstoljuk a jellegzetes alapanyagokból készült híres Gran Paradiso levest.

Torinói advent

A Mole Antonelliana városa télen is a kulturális, szórakoztató és gasztronómiai élmények kellemes elegyével várja a látogatókat, emellett különböző díszkivilágításokat és fényművészeti alkotásokat csodálhatunk meg, amelyek karácsonyi hangulatba öltöztetik az utcákat.

Wellness Abano és Montegrotto termálfürdőiben

Szintén varázslatos napokat tölthetünk Terme Euganee-ben, vagyis Terme di Abano e Montegrotto városaiban. Európa legnagyobb fürdői között tartják számon az ittenieket, amelyek már az ókori Rómában is nagy népszerűségnek örvendtek.

Spirituális utazás Assisiből Loretóba

A Via Lauretana Szent Ferenc nyomdokain halad kétszáz kilométeren keresztül Assisitől a loretói Szent Házig, amely a hagyomány szerint Szűz Mária názáreti házának köveit tartalmazza. A hét napos túrát gyalog vagy biciklin is megtehetjük Közép-Olaszország erdein, dombjain és csodálatos falvain át.

Télből a nyárba: Cefalú

Akit hidegen hagy a behavazott fenyőerdők látványa, és inkább a kellemes hőmérséklet vonzza, az Szicília egyik legizgalmasabb településén, Cefalùban töltődhet, melyen a normannok is rajta hagyták a kezük nyomát.

Svájc saját kis Olaszországa is gyönyörű, ha pedig a legújabb Michelin-csillagos éttermeket keresed, erre indulj.

(Forrás: Si Viaggia, képek: Getty Images, Hotel Eliseo/Facebook)

wellness | téli | karácsony | síelés | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram