Close
Tuti tippek a karácsonyról megmaradt étel felhasználására Jamie Olivertől

Tuti tippek a karácsonyról megmaradt étel felhasználására Jamie Olivertől

Bár a karácsonyi lakomák véget értek, a legtöbb hűtő roskadozik a megmaradt ételektől. Jamie Oliver néhány egyszerű trükkjével azonban kihozhatjuk belőlük a legtöbbet.

Az ünnepek után sok hűtőszekrény tele van karácsonyi maradékokkal – legyen szó pulykahúsról, főtt sonka, sült zöldségekről, valamilyen mártásról, vagy kissé kiszáradt süteményről. Kár is lenne ezekből bármit is veszni hagyni, hiszen remek újragondolt ételeket készíthetünk belőlük.

Rizottó

A megmarad pulykasültet, krémes mártást, egy kevés proseccót vagy fehérbort és a köretnek kínált rizst is felhasználhatjuk egy könnyű, mégis tartalmas rizottóhoz, ami tökéletes választás lehet a karácsonyi trakták után.

Húsos szendvics

Egy jókora baguette vagy egy formás buci, némi puhára főtt vagy sült hús, ízes mártás, friss saláta, roppanós csemegeuborka és házi készítésű barbecue szósz került a maradékmentő szendvicsbe, ami ideális vacsorára vagy egy gyors ebédre is.

Tizenöt perces quesadilla

Csupán néhány hozzávaló és negyed óra kell ahhoz, hogy az asztalra kerüljön Jamie Oliver karácsonyi quesadillája, amibe maradék sajt, sülthús és áfonyaszósz kerül. Állítólag tökéletes választás másnaposság esetére is.

Karácsonyi quiche

A sütőben sült tojáslepénnyel nincs kárba veszett étel, hiszen gyakorlatilag bármi belekerülhet. Mehet az elkevert tojásba sült zöldség, felkockázott hús, sajt és gomba is, képzeletünknek csak a hűtőszekrényünk tartalma szabhat határt.

Sütimentés két trükkel

A megkeményedett mézeskalácsokból készíthetünk egy könnyed tiramisut, a kiszáradt bejglit pedig öntsük nyakon krémes vaníliasodóval, hogy egy egészen új, pohárdesszertként születhessen újjá.

(Forrás: Jamie Oliver, fotók: Getty)

étel | tipp | jamie oliver | megmaradt | karácsony

FOLYTASD EZZEL

Így készíti az olaszok kedvenc tésztáját a világ egyik legjobb séfje

Itt az igazság a fenyegető pezsgőhiányról

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram