Close
Kemény lett a mézeskalács? Csinálj belőle brutális tiramisut tizenöt perc alatt!

Kemény lett a mézeskalács? Csinálj belőle brutális tiramisut tizenöt perc alatt!

Igazi mézeskalács-mentő receptet hoztunk az ünnepekre. Ha túlsütöttük, vagy rossz receptet választottunk a süteményeknek, ezért betonkemények lettek, nincs minden veszve! Pillanatok alatt készíthetünk belőlük ízig-vérig karácsonyi tiramisut, amiért garantáltan rajongani fognak a vendégek.

Hozzávalók:

  • 250 gramm mascarpone sajt
  • 1/3 csésze kristálycukor
  • 3/4 csésze tejszín
  • rumaroma
  • kb. 200 gramm kész mézeskalács
  • 1,5 deciliter kávé szobahőmérsékletűre hűtve
  • 2 evőkanál kakaópor a díszítéshez

Elkészítése:

Első lépés: Egy tálba tesszük a mascarponét, a cukrot és egy evőkanálnyi rumaromát. Addig keverjük kézi mixerrel, amíg az állaga krémes nem lesz.

Második lépés: A tejszínt egy tálban kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a cukros mascarponéhoz.

Harmadik lépés: A mézeskalácsokat belemártjuk a kávéba, majd egy üvegtálba vagy magasabb falú tepsibe sorakoztatjuk. Ráteszünk egy rétegnyi krémet, majd ismét jöhet a mézeskalács. A folyamatot addig ismételjük, amíg a mézeskalács el nem fogy. Fontos, hogy a rétegezést mascarponéval fejezzük be.

Negyedik lépés: Megszórjuk a tetejét kakaóporral, lefedjük folpackkal, majd legalább hat órára, de inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk.

(Fotók: Getty Images)

karácsony | egyszerű recept | gyors recept | sütemény | édesség

FOLYTASD EZZEL

Bajban vannak a bortermelők, mert nem isznak eleget a fiatalok

Egyszerű trükkök, amivel több fehérjét vihetsz be a szervezetedbe

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram