Kemény lett a mézeskalács? Csinálj belőle brutális tiramisut tizenöt perc alatt!

Igazi mézeskalács-mentő receptet hoztunk az ünnepekre. Ha túlsütöttük, vagy rossz receptet választottunk a süteményeknek, ezért betonkemények lettek, nincs minden veszve! Pillanatok alatt készíthetünk belőlük ízig-vérig karácsonyi tiramisut, amiért garantáltan rajongani fognak a vendégek.

Hozzávalók:

  • 250 gramm mascarpone sajt
  • 1/3 csésze kristálycukor
  • 3/4 csésze tejszín
  • rumaroma
  • kb. 200 gramm kész mézeskalács
  • 1,5 deciliter kávé szobahőmérsékletűre hűtve
  • 2 evőkanál kakaópor a díszítéshez

Elkészítése:

Első lépés: Egy tálba tesszük a mascarponét, a cukrot és egy evőkanálnyi rumaromát. Addig keverjük kézi mixerrel, amíg az állaga krémes nem lesz.

Második lépés: A tejszínt egy tálban kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a cukros mascarponéhoz.

Harmadik lépés: A mézeskalácsokat belemártjuk a kávéba, majd egy üvegtálba vagy magasabb falú tepsibe sorakoztatjuk. Ráteszünk egy rétegnyi krémet, majd ismét jöhet a mézeskalács. A folyamatot addig ismételjük, amíg a mézeskalács el nem fogy. Fontos, hogy a rétegezést mascarponéval fejezzük be.

Negyedik lépés: Megszórjuk a tetejét kakaóporral, lefedjük folpackkal, majd legalább hat órára, de inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk.

(Fotók: Getty Images)

recept | édesség | mézeskalács | desszert | tiramisu

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom