Igazi mézeskalács-mentő receptet hoztunk az ünnepekre. Ha túlsütöttük, vagy rossz receptet választottunk a süteményeknek, ezért betonkemények lettek, nincs minden veszve! Pillanatok alatt készíthetünk belőlük ízig-vérig karácsonyi tiramisut, amiért garantáltan rajongani fognak a vendégek.
Hozzávalók:
- 250 gramm mascarpone sajt
- 1/3 csésze kristálycukor
- 3/4 csésze tejszín
- rumaroma
- kb. 200 gramm kész mézeskalács
- 1,5 deciliter kávé szobahőmérsékletűre hűtve
- 2 evőkanál kakaópor a díszítéshez
Elkészítése:
Első lépés: Egy tálba tesszük a mascarponét, a cukrot és egy evőkanálnyi rumaromát. Addig keverjük kézi mixerrel, amíg az állaga krémes nem lesz.
Második lépés: A tejszínt egy tálban kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a cukros mascarponéhoz.
Harmadik lépés: A mézeskalácsokat belemártjuk a kávéba, majd egy üvegtálba vagy magasabb falú tepsibe sorakoztatjuk. Ráteszünk egy rétegnyi krémet, majd ismét jöhet a mézeskalács. A folyamatot addig ismételjük, amíg a mézeskalács el nem fogy. Fontos, hogy a rétegezést mascarponéval fejezzük be.
Negyedik lépés: Megszórjuk a tetejét kakaóporral, lefedjük folpackkal, majd legalább hat órára, de inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk.
(Fotók: Getty Images)
egyszerű recept | gyors recept | desszert | tiramisu | receptTényleg finomabb a bor, ha a nyaraláson korytolgatod? Hamarosan kiderülhet
Hatalmasat bukott Gordon Ramsay
