Lehet, hogy jövőre többet pihenhetünk karácsony hetén?

Tervezetet nyújtott be a gazdasági miniszter.

A Nagy Márton által irányított Gazdaságfejlesztési Minisztérium elképzelése szerint 2024-től karácsony hetén csupán egy napot dolgoznának az emberek – írja az Index.

A jövő évi munkaszüneti napokat illetően a rendelet-tervezet szerint 2024. augusztus 3.-a munkanap lenne, cserébe 2024. augusztus 19-én pihennénk, 2024. december 24-én ugyancsak nem kellene felvenni a munkát, de ezt a napot előtte 2024. december 7-én ledolgoznánk.

2024. december 27-ét is megkapnánk, amit 2024. december 14-én kellene ledolgoznunk.

A változásnak köszönhetően a karácsony hetében csupán egyetlen nap, a hétfő lenne a kötelező munkanap.

(Forrás: Index, fotók: Getty Images)

munkanap | jövőre | karácsony | munkaszünet | ledolgozás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom