Close
Ennél kellemesebb helyen aligha lehet eltölteni a kötelező karantént

Ennél kellemesebb helyen aligha lehet eltölteni a kötelező karantént

Enyhítéseket vezetett be Thaiföld, némelyik egészen szokatlan.

A turizmus felélénkítése és az országba érkezők dolgának megkönnyítése érdekében tizennégyről hét napra csökkentik az oltással rendelkező vendégek kötelező karanténidejét Thaiföldön.

Akik viszont nincsenek beoltva, de negatív tesztet tudnak bemutatni, azoknak tíz napot kell karanténban tölteniük. A kormány pedig egy új ötlettel is előállt a turisták Thaiföldre csalogatása érdekében.

A kezdeményezés elsősorban az úgymond hagyományos karanténtól ódzkodóknak szól, ugyanis mondjuk egy hotel helyett jóval kényelmesebb és kellemesebb körülmények között, akár egy jachton is letölthetik a kötelező időt.

A kecsegtető ajánlat értelmében a negatív Covid-teszttel rendelkezők Phuket szigetén szállhatnak fel a rendelkezésre álló száz jacht vagy kisebb tengerjáró hajó egyikére, és a fedélzeten húzhatják ki azt a bizonyos néhány napot. Bátran csobbanhatnak a tengerbe, a partra viszont nem mehetnek ki.

Egy digitális karkötőt kell viselniük, ami méri a vérnyomásukat és a testhőmérsékletüket, valamint rögzíti az aktuális tartózkodási helyüket.

A program várhatóan áprilisban vagy májusban indul.

A thaiföldi kormány egyébként bejelentette, hogy vélhetően októberre végez a veszélyeztetett lakosság hetven százalékának és az egészségügyben dolgozók beoltásával, addig bizonyosan érvényben marad a kötelező karantén.

Kutatások igazolták, hogy az utazni vágyók nyolcvan százaléka már elkészítette a következő hat hónapra vonatkozó tervét. A szakemberek szerint ennek oka, hogy bár a pandémia gyakorlatilag lenullázta az utazások számát, az oltások egyre szélesebb körű terjedése ismét okot ad az optimizmusra. A globális átolottság még messze van. A fogadóországok eltérő gyakorlatokat vezettek be, a szakértők pedig azt hangsúlyozzák, legalább 2022-ig nem várható, hogy az utazás olyan könnyűvé és egyszerűen hozzáférhetővé váljon, mint azelőtt. Ráadásul nemcsak az utazók részéről van szükség hatalmas erőfeszítésre, hanem a légitársaságoktól, és a turisztikai ügynökségektől is, hogy az utazókat tájékoztassák a lehetőségeikről.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Pixabay)

thaiföld | hajó | karantén | kötelező | jacht

FOLYTASD EZZEL

Kiakadtak a budapestiek az idei adventi villamoson

Ezekben a városokban garantáltan magával ragad a karácsonyi hangulat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram