Egy Tisza-tavi lakatlan szigeten rendezte be a karanténját egy természetfilmes

„Ha már karantén, akkor csináljuk rendesen.”

Ljasuk Dimitry természetfilmes, aki több alkotásban örökítette meg a Tisza-tó, a Hortobágy és a Duna szépségét. A férfi bő két hete beköltözött egy Tisza-tavon található apró, lakatlan szigetre, hogy ott vészelje ki a koronavírus-járványt. A szigeten található kunyhót egy következő filmes projektjében szerette volna használni, de úgy döntött, most hosszabb távra is leköltözik oda.

A kis kunyhó korábban a kiskörei strand része volt, Dimitry az abádszalóki és kiskörei önkormányzat segítségével szerezte meg. Eredetileg csak pár éjszakát szeretett volna ott tölteni, ám a helyzet másképpen alakult.

„Ha már karantén, akkor csináljuk rendesen” – mondta. A természetfilmes nem tudja megtagadni önmagát a karanténban sem, folyamatosan dokumentálja az ottlétét videók és fotók formájában.

"Az élet lelassult itt, és az idő fogalma is megváltozott, a nappal kelek és éjjel fekszem. Néha azt sem tudom, milyen nap van, de nem is számít. Egy stabil dolog van most az életben, a természet körforgása, a nappalok biztos váltakozása, az éledő természet szépsége, az állatok, akik mintha boldogabbak lennének, hogy az ember most nem jár közéjük. A repülők nem járnak, csend van."

"Kimaradok abból az őrületből és félelemből, ami a világban megy most. Természetesen figyelemmel kisérem, és olyankor kicsit úgy érzem innen, mintha ez az egész egy fura álom lenne... Mikor ébredek fel? És mi lesz akkor?”

Ljasuk Dimitry fotóin érzékletesen jelenik meg az elszigeteltség, a természetközeliség, a képeket nézve nem nehéz megfeledkezni a világban tomboló járványról, az otthonokba szorult emberek szorongásáról, mert ebben az univerzumban csak a Tisza van, az ég és a csend.

ljasuk dimitry | járvány | sziget | tisza-tó | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom