Close
Eddig soha nem publikált Karl Lagerfeld-portrékat lehet megnézni Berlinben

Eddig soha nem publikált Karl Lagerfeld-portrékat lehet megnézni Berlinben

Minden idők egyik legnagyobb divatikonja egy évvel ezelőtt halt meg, az évforduló tiszteletére nem akármilyen kiállítás nyílt a német fővárosban. 

2002-t írunk. Egy német fotós, bizonyos Daniel Biskup fülébe jut, hogy Karl Lagerfeld Berlinbe látogat. Barátai és kollégái előre figyelmeztetik, hogy a divatdiktátor nem szereti, ha fotózzák, ám ez különösebben nem hatja meg a fényképészt.

Lagerfeld a zenészekről és a Chanel-kampány kulisszáiról készült képeit bemutató pop-up kiállítására érkezik a fővárosba. Biskup előbb vásárol egy fekete kasmírkabátot és egy hasonló színű Gucci-pólót, aztán bátorságot gyűjt, és leszólítja Lagerfeldet. Franciául mutatkozik be és megkéri, hadd készítsen róla néhány portrét. A divatguru tetőtől talpig végigméri, majd annyit felel: “Ha mindennel végeztünk, keressen meg és meglátjuk.”

Néhány órával később már együtt járják az éjszakában Berlin utcáit és metróállomásait, miközben útjukat biztonsági személyzet kíséri, és Lagerfeld kedvenc italát, Pepsi Lightot kortyolgatnak.

Eddig még nem láthatta a nagyközönség annak az éjszakának a képeit – egészen mostanáig. A divatikont ábrázoló portrékat Lagerfeld kedvenc berlini szállodájában, a Hotel de Rome-ban lehet megnézni február 20. és május 20. között.

Daniel Biskup így emlékszik vissza a különleges estére: “Az emberek megközelítethetetlennek tartották Lagerfeldet, de akkor teljesen más volt, barátságos és közvetlen. Hatalmas ajándékot kaptam tőle” – mondta a fotós, akinek húsz képet tartalmazó kiállítását Karl Lagerfeld Berlinben címen kell keresni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom