Close
Kizárólag így eheti a péksüteményt Károly király az egykori komornyik szerint

Kizárólag így eheti a péksüteményt Károly király az egykori komornyik szerint

Károly király egykori komornyikja egy Instagram-videóban árulta el, hogy szerinte mi az egyetlen megfelelő módja annak, hogy az uralkodó péksüteményt egyen.

A péksüteményt mindenki másként eszi. Van, aki kettévágja a croissant-t és megvajazza, van, aki kakaóba mártja. Más harapja a kakaós csigát, míg megint mások szerint ez szentségtörés.

Grant Harrold Károly király egykori komornyikja azonban pontot tesz a vita végére.

A királyi szakértő egy videóban osztotta meg a gondolatait arról, hogyan lehet királyi módon elfogyasztani a péksüteményeket. Grant Harrold rendszeresen enged bepillantást az uralkodói etikett világába a közösségi médiában, a mostani rövid videója azonban nem konkrétan a pékáru elfogyasztásáról szól, hanem arról, egyáltalán hogyan szerezheti meg azt Károly.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Royal Butler (@the_royal_butler) által megosztott bejegyzés

6tz

A szakértő azt mondja: ne ragadjunk meg egy péksüteményt, először kínáljuk meg vele a vendégeinket. Nem számít, hogy mennyire éhesek vagyunk, hány pékáru van a tányéron,

az etikett szerint mindenki előbb vehet a péksüteményből, mint a házigazda.

Harrold azt mondja: csak akkor vegyünk belőle, amikor rajtunk van a sor és akkor is csak egyet fogyasszunk.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty)

pékáru | Károly király | etikett | péksütemény | III. Károly

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram