Close
Ez a luxusétel már biztosan nem szerepel a menüben Károly király rezidenciáin

Ez a luxusétel már biztosan nem szerepel a menüben Károly király rezidenciáin

A királyi ház levelet is írt a Peta állatvédő szervezetnek.

Ebben megerősíti, hogy a rezidenciáikon, vagyis Balmoralban, Sandringhamben, a Windsori kastélyban, a Hillsborough kastélyban és a Buckingham-palotában sem szolgálnak fel libamájat.

Károly egyébként már korábban is a magasabb állatjóléti normák szószólója volt, és a libamájat több mint egy évtizede kitiltotta saját birtokairól.

Karácsonyi terítés Windsorban

Az étel ellen a libák kényszeretetése, vagyis a libatömés miatt tiltakoznak az állatvédők. Elisa Allen, a Peta alelnöke üdvözölte a nyilatkozatot, és másokat is arra kér, hogy

kövessék a király példáját, és hagyják el a libamájat az étlapról idén karácsonykor és azután is”.

A szervezet eközben támogatja a libamáj kegyetlenségtől mentes alternatíváját, a növényi alapanyagokból készülő faux gras-t, és ebből küld is a királynak “együttérző politikája” elismeréseként.

Az Egyesült Királyságban egyébként tilalom sújtja a libamáj előállítását, a behozatalát és értékesítését azonban nem.

Erzsébet királynő halálával, aki maga is nagy hatást gyakorolt arra, hogy mit eszünk és iszunk, az élelmiszeriparban is nagy változások mehetnek végbe.

(Forrás: BBC, képek: Getty Images)

libamáj | étel | állatvédelem | III. Károly

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram