A királyi ház levelet is írt a Peta állatvédő szervezetnek.
Ebben megerősíti, hogy a rezidenciáikon, vagyis Balmoralban, Sandringhamben, a Windsori kastélyban, a Hillsborough kastélyban és a Buckingham-palotában sem szolgálnak fel libamájat.
Károly egyébként már korábban is a magasabb állatjóléti normák szószólója volt, és a libamájat több mint egy évtizede kitiltotta saját birtokairól.
Az étel ellen a libák kényszeretetése, vagyis a libatömés miatt tiltakoznak az állatvédők. Elisa Allen, a Peta alelnöke üdvözölte a nyilatkozatot, és másokat is arra kér, hogy
kövessék a király példáját, és hagyják el a libamájat az étlapról idén karácsonykor és azután is”.
A szervezet eközben támogatja a libamáj kegyetlenségtől mentes alternatíváját, a növényi alapanyagokból készülő faux gras-t, és ebből küld is a királynak "együttérző politikája" elismeréseként.
Az Egyesült Királyságban egyébként tilalom sújtja a libamáj előállítását, a behozatalát és értékesítését azonban nem.
Erzsébet királynő halálával, aki maga is nagy hatást gyakorolt arra, hogy mit eszünk és iszunk, az élelmiszeriparban is nagy változások mehetnek végbe.
(Forrás: BBC, képek: Getty Images)
étel | állatvédelem | libamáj | III. Károly
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú
Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!