Close
Eddig tartott Róma népszerű turistaszolgáltatása

Eddig tartott Róma népszerű turistaszolgáltatása

Az állatok védelmében tették meg ezt a lépést.

Évek óta tartó vitának vetett véget Róma polgármestere szerdán: Virginia Raggi kitiltotta a főváros utcáiról a turisták által igencsak kedvelt lovaskocsikat. “A kocsik már nem közlekedhetnek az utcákon és a forgalomban sem, kizárólag a történelmi parkokban” – jelentette be a polgármester.

A botticelle néven ismert, Róma népszerű műemlékeit körbejáró nyitott tetejű kocsik üzemeltetői biztosan nem örülnek az intézkedésnek, hiszen elég jó pénzt lehet velük keresni: egy-egy utazásszervező akár száz eurót (kb. harminchatezer forintot) is elkér egy fuvarért.

Állatjóléti csoportok régóta panaszkodtak már a fiákeresekre, mondván, a lovak szenvednek a nyári hőségben, mivel kénytelenek súlyos terheket húzni a csúszós, macskaköves utcákon. Ezzel kapcsolatban Virginia Raggi annyit írt a közleményében, hogy “soha többé nem fognak fáradt lovakat látni a város utcáin a legforróbb napokon sem, mert megtiltjuk azt”.

A lovashintók üzemeltetői szerint mindez hatalmas csapás nekik, mert a koronavírus-járvány miatt gyakorlatilag amúgy is az életben maradásért küzdenek. Angelo Sed, a fogathajtók szövetségének vezetője úgy véli, a parkokban képtelenség lesz ugyanolyan jövedelmező üzletet csinálni, mint a városközpontban lehetett.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Reuters, fotók: Pixabay, Unsplash)

szolgáltatás | fiáker | lovashintó | kitiltják | utca

FOLYTASD EZZEL

Karácsony Olaszországban – Tíz kihagyhatatlan programjavaslattal

Kiderült, mennyit spórol Budapest a karácsonyi fények hiányán

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram