Close
Eddig tartott Róma népszerű turistaszolgáltatása

Eddig tartott Róma népszerű turistaszolgáltatása

Az állatok védelmében tették meg ezt a lépést.

Évek óta tartó vitának vetett véget Róma polgármestere szerdán: Virginia Raggi kitiltotta a főváros utcáiról a turisták által igencsak kedvelt lovaskocsikat. “A kocsik már nem közlekedhetnek az utcákon és a forgalomban sem, kizárólag a történelmi parkokban” – jelentette be a polgármester.

A botticelle néven ismert, Róma népszerű műemlékeit körbejáró nyitott tetejű kocsik üzemeltetői biztosan nem örülnek az intézkedésnek, hiszen elég jó pénzt lehet velük keresni: egy-egy utazásszervező akár száz eurót (kb. harminchatezer forintot) is elkér egy fuvarért.

Állatjóléti csoportok régóta panaszkodtak már a fiákeresekre, mondván, a lovak szenvednek a nyári hőségben, mivel kénytelenek súlyos terheket húzni a csúszós, macskaköves utcákon. Ezzel kapcsolatban Virginia Raggi annyit írt a közleményében, hogy “soha többé nem fognak fáradt lovakat látni a város utcáin a legforróbb napokon sem, mert megtiltjuk azt”.

A lovashintók üzemeltetői szerint mindez hatalmas csapás nekik, mert a koronavírus-járvány miatt gyakorlatilag amúgy is az életben maradásért küzdenek. Angelo Sed, a fogathajtók szövetségének vezetője úgy véli, a parkokban képtelenség lesz ugyanolyan jövedelmező üzletet csinálni, mint a városközpontban lehetett.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Reuters, fotók: Pixabay, Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Nagyot újít a spirituális utazók egyik kedvenc úti célja
Ezekre az úti célokra vágyik most a legtöbb fiatal
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom