Eddig tartott Róma népszerű turistaszolgáltatása

Az állatok védelmében tették meg ezt a lépést.

Évek óta tartó vitának vetett véget Róma polgármestere szerdán: Virginia Raggi kitiltotta a főváros utcáiról a turisták által igencsak kedvelt lovaskocsikat. "A kocsik már nem közlekedhetnek az utcákon és a forgalomban sem, kizárólag a történelmi parkokban" – jelentette be a polgármester.

A botticelle néven ismert, Róma népszerű műemlékeit körbejáró nyitott tetejű kocsik üzemeltetői biztosan nem örülnek az intézkedésnek, hiszen elég jó pénzt lehet velük keresni: egy-egy utazásszervező akár száz eurót (kb. harminchatezer forintot) is elkér egy fuvarért.

Állatjóléti csoportok régóta panaszkodtak már a fiákeresekre, mondván, a lovak szenvednek a nyári hőségben, mivel kénytelenek súlyos terheket húzni a csúszós, macskaköves utcákon. Ezzel kapcsolatban Virginia Raggi annyit írt a közleményében, hogy "soha többé nem fognak fáradt lovakat látni a város utcáin a legforróbb napokon sem, mert megtiltjuk azt".

A lovashintók üzemeltetői szerint mindez hatalmas csapás nekik, mert a koronavírus-járvány miatt gyakorlatilag amúgy is az életben maradásért küzdenek. Angelo Sed, a fogathajtók szövetségének vezetője úgy véli, a parkokban képtelenség lesz ugyanolyan jövedelmező üzletet csinálni, mint a városközpontban lehetett.

Ez is érdekelhet:

Ellepték Rómát az elektromos rollerek, és ezzel együtt a problémák

Visszatérő gondot okoznak az utcán széthagyott rollerek is.

(Forrás: Reuters, fotók: Pixabay, Unsplash)

róma | kitiltják | lovashintó | turista | attrakció

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom