Tökéletes desszert hat hozzávalóból – Kávés habcsók

Tíz perc előkészületet követően már a tepsibe is tehető ez az egyszerű, de annál finomabb kávés habcsók.

Hozzávalók:

  • 3 tojás fehérjéje
  • 1/2 teáskanál tisztított borkő
  • 1 csésze porcukor
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 teáskanál instant kávé
  • egy csipet só

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 225 Celsius-fokra előmelegítjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd félretesszük.
  2. Egy közepes tálban, kézi mixerrel, alacsony sebességgel, körülbelül 30 másodperc alatt habosra verjük a tojásfehérjét a tisztított borkővel. A sebességet növelve hozzáadagoljuk a cukrot is. A massza akkor jó, ha a tojásfehérje masszív és fényes.
  3. Hozzákeverjük a kakaóport, az instant kávét és egy csipet sót, majd habzsákba töltjük, és tetszésünk szerint klasszikus habcsók vagy hosszúkás formájúra nyomjuk, közvetlenül a sütőpapírral bélelt tepsibe.
  4. Nagyjából egy 45 percen keresztül sütjük, hogy a habcsók külső része megszilárduljon, de a belseje még lágyabb legyen. Fogyasztás előtt hagyjuk teljesen kihűlni!

A kávéból pedig soha nem lehet elég! Ha már a recept kedvéért beszereztünk egy instant kávét, használjuk fel ahhoz a kávéitalhoz, amiért bolondul az internet.

(Fotó: Getty Images)

instant kávé | kávé | recept | egyszerű recept | gyors recept | kávés recept

FOLYTASD EZZEL

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Aki szeret utazni, az semmiképp se hagyja ki ezt az eseményt!
Hirdetés