Tíz perc előkészületet követően már a tepsibe is tehető ez az egyszerű, de annál finomabb kávés habcsók.
Hozzávalók:
- 3 tojás fehérjéje
- 1/2 teáskanál tisztított borkő
- 1 csésze porcukor
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 teáskanál instant kávé
- egy csipet só
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 225 Celsius-fokra előmelegítjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd félretesszük.
- Egy közepes tálban, kézi mixerrel, alacsony sebességgel, körülbelül 30 másodperc alatt habosra verjük a tojásfehérjét a tisztított borkővel. A sebességet növelve hozzáadagoljuk a cukrot is. A massza akkor jó, ha a tojásfehérje masszív és fényes.
- Hozzákeverjük a kakaóport, az instant kávét és egy csipet sót, majd habzsákba töltjük, és tetszésünk szerint klasszikus habcsók vagy hosszúkás formájúra nyomjuk, közvetlenül a sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Nagyjából egy 45 percen keresztül sütjük, hogy a habcsók külső része megszilárduljon, de a belseje még lágyabb legyen. Fogyasztás előtt hagyjuk teljesen kihűlni!
A kávéból pedig soha nem lehet elég! Ha már a recept kedvéért beszereztünk egy instant kávét, használjuk fel ahhoz a kávéitalhoz, amiért bolondul az internet.
(Fotó: Getty Images)
kávés recept | gyors recept | kávé | recept | habcsók
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!