Close
Kiderült, mikor és mennyi kávét iszunk ahhoz, hogy valóban hasson

Kiderült, mikor és mennyi kávét iszunk ahhoz, hogy valóban hasson

Egy felmérés szerint nagyon pontos rutint követünk és meghatározott mennyiségű kávét iszunk ahhoz, hogy produktívnak érezzük magunkat.

A OnePoll piackutató cég nemrégiben több mint kétezer amerikai irodai dolgozót kérdezett kávézási szokásaikról. A válaszadók több mint felének, egész pontosan hatvanhat százalékának a gőzölgő csésze kávé a kedvenc napindító itala, negyvenhét százalék pedig a munkaidejének kezdetén is ezt fogyasztja.

Ezzel a kávé a legnépszerűbb reggeli italokat tekintve megelőzte a vizet és az ízesített vizet is.

A válaszadók ötvenkilenc százaléka a kora reggeli rutin szerves részének tartja a kávét, de ezt kortyolják a munkahelyükön a feladataik rendszerezése és az e-mailek olvasása közben is. Ami a kávé mennyiségét illeti, a megkérdezettek hetvenhét százaléka nyilatkozott úgy, hogy két vagy több csésze kávéra van szüksége ahhoz, hogy valóban produktívnak érezze magát.

A válaszadók közel egynegyedének, hétfőn van szüksége a legtöbb kávéra.

Ez azonban nem minden. Tízből több mint nyolc alkalmazott számára az ingyenkávé a legfontosabb munkahelyi juttatás, ettől érzik úgy, hogy munkáltatójuk megbecsüli őket.

A kutatás kitért arra is, hogy az amerikai irodai dolgozók mennyit költenek és milyen gyakran járnak kávézókba és ott mennyi időt töltenek el. Az eredmények szerint alkalmanként átlagosan 2,56 italt vásárolnak, évente közel háromezer dollárt költenek és hetente közel egy órát töltenek el kávézókban.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty Images)

kávé | kávézási szokások | kávézás | felmérés | vizsgálat

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ide érdemes elmenni a hétvégén igazán különleges indiai fogásokért

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram