Close
Újabb, finoman szólva is egzotikus országba utazhatunk a védettségi kártyával

Újabb, finoman szólva is egzotikus országba utazhatunk a védettségi kártyával

Az országot északról és nyugatról Oroszország, keletről Kína, délről Kirgizisztán, Üzbegisztán és Türkmenisztán, délnyugatról pedig a Föld legnagyobb tava, a Kaszpi-tenger határolja. A világ 9. legnagyobb területű országa és legnagyobb területű tengerpart nélküli országa. Kitalálod, melyik ország az? 

Szóval a megfejtés: a bizonyára különleges titkokat rejtő, kiaknázatlan szépségeivel csalogató, felfedezésre váró gyöngyszem, Kazahsztán nyílik meg a beoltott magyarok előtt. Magyarország ugyanis megállapodott Kazahsztánnal, hogy kölcsönösen elismerik egymás oltási igazolásait, és szabad utazást engednek az állampolgáraiknak az országaik között, függetlenül attól, milyen vakcinával oltottak őket, erről jelent meg rendelet a Magyar Közlönyben.

Kazahsztánnal együtt már 17 országgal van ilyen egyezség: a korábbi megállapodások alapján

Marokkó, Albánia, Bahrein, Ciprus, Csehország, Észak-Macedónia, Grúzia, Horvátország, Moldova, Mongólia, Montenegró, Szerbia, Szlovénia, Szlovákia és Törökország fogadja el a magyar védettségi igazolványt, hozzájuk csatlakozik Kazahsztán.

A védettségi igazolvány mellett hamarosan érkezik az uniós védettségi kártya is, amellyel a tervek szerint július 1-jétől lehet majd szabadon utazni az Európai Unión belül. Ez az egységes uniós védettségi igazolvány nemcsak védőoltást, de negatív PCR-tesztet, at antigéngyorstesztet és a víruson való átesettséget is megmutatja majd digitális vagy analóg formában.

Szintén friss hír, hogy Magyarország 5,5 millió beoltottnál eltörlik a maszkhasználatot és sok szolgáltatás nyílik meg védettségi igazolvánnyal nem rendelkezőknek, valamint hat országból elég csak a személyi a Magyarországra történő beutazáshoz.

(Fotók: Unsplash, forrás: Telex, Wikipédia)

moldova | ország | észak-macedónia | utazás | Horvátország

FOLYTASD EZZEL

Elképesztően szép fotó készült hatezer méter magasból a Balaton téli arcáról: ilyennek még sohasem láttuk

Mostanában utaznál Törökországba? Ezeket jó, ha tudod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram