Ezekben a különleges kerámiaszobrokban az érzékek és az érzelmek találkoznak

A kerámiaművészet egyedülálló megközelítését alkalmazva az alkotásokban túlcsordulnak az alkotó érzelmei, hogy aztán olyan kifejezőerővel törjenek felszínre, amelyek végül a tárgyakban esnek csapdába. 

Napokkal ezelőtt nyílt meg a Riding for a fall  nevű tárlat a Sokyo Lisbon galériában, mely Kazuhito Kavai első önálló kiállítása Portugáliában.

Kavai az egyik legtöbbet dicsért feltörekvő kortárs művész, aki új kifejezési lehetőségeket talált a kerámiákban. 

A műkritikusok az alkotásait rendre a legerősebb kifejezésekkel jellemzik. A szobrok szerintük

egyszerre dinamikusak, ugyanakkor törékenyek, mindent elsöprőek, szabálytalanok, kreatívak, szórakoztatóak és groteszkek. 

A művész számára azonban az alkotásai egyben önarcképek is, amelyek megfogják és csapdába ejtik saját érzelmeit és emlékeit. A kollekció darabjai Kavai gondolataira utalnak.

Minden szoborban benne van a vágyakozás, a nosztalgia érzése, az összetartozás vagy az elidegenedés, valamint az empátia. 

A kiállítás 2021. október 20-án nyílt meg, és 2021. december 12-ig látható a Sokyo Lisbon galériában.

(Forrás: Designboom, fotók: Sokyo Lisbon) 

Kazuhito Kawai | művészet | Sokyo Lisbon | szobrászat | liszabon

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom