A körte és a kecskesajt tökéletesen illik egymáshoz, ha pedig pirított dióval és egy csepp mézzel készítjük, a végeredmény egészen különleges lesz. Ez az öt hozzávalós fogás kiválóan alkalmas villásreggelire, vagy vacsora utáni sajtfogásként is fogyasztható akár hidegen, akár melegen.
Hozzávalók:
- 3 körte
- 1 citrom leve
- 150 g lágyabb kecskesajt
- 1 marék dió lepirítva, durvára zúzva
- egy kevés méz
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 170 Celsius-fokra, közben száraz serpenyőben kissé megpirítjuk.
- A körtét kettévágjuk, kiszedjük a magházát. Meglocsoljuk egy kevés frissen facsart citromlével, majd hőálló tálba fektetjük.
- Egy kis tálban összekeverjük a pirított diót, a mézet és a kecskesajtot. A tölteléket belekanalazzuk a körtébe, és 15 percig sütjük. Tálaláskor ízlésünk szerint egy kevés extra mézzel meglocsolva kínáljuk.
Az őszi ízekből sosem lehet elég, a pite pedig mindig jó választás. Csupán egy omlós tészta és friss, szezonális gyümölcsök, illetve zöldségek – a végeredmény minden esetben fantasztikus lesz.
(Fotó: Getty Images)
vegetáriánus | kecskesajt | körte | töltött körte | húsmentes
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!