Ez a legjobb dolog, ami a körtével a konyhádban történhet

A körte és a kecskesajt tökéletesen illik egymáshoz, ha pedig pirított dióval és egy csepp mézzel készítjük, a végeredmény egészen különleges lesz. Ez az öt hozzávalós fogás kiválóan alkalmas villásreggelire, vagy vacsora utáni sajtfogásként is fogyasztható akár hidegen, akár melegen.

Hozzávalók:

  • 3 körte
  • 1 citrom leve
  • 150 g lágyabb kecskesajt
  • 1 marék dió lepirítva, durvára zúzva
  • egy kevés méz

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 170 Celsius-fokra, közben száraz serpenyőben kissé megpirítjuk.
  2. A körtét kettévágjuk, kiszedjük a magházát. Meglocsoljuk egy kevés frissen facsart citromlével, majd hőálló tálba fektetjük.
  3. Egy kis tálban összekeverjük a pirított diót, a mézet és a kecskesajtot. A tölteléket belekanalazzuk a körtébe, és 15 percig sütjük. Tálaláskor ízlésünk szerint egy kevés extra mézzel meglocsolva kínáljuk.

Az őszi ízekből sosem lehet elég, a pite pedig mindig jó választás. Csupán egy omlós tészta és friss, szezonális gyümölcsök, illetve zöldségek – a végeredmény minden esetben fantasztikus lesz.

(Fotó: Getty Images)

vegetáriánus | kecskesajt | körte | töltött körte | húsmentes

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom