A körte és a kecskesajt tökéletesen illik egymáshoz, ha pedig pirított dióval és egy csepp mézzel készítjük, a végeredmény egészen különleges lesz. Ez az öt hozzávalós fogás kiválóan alkalmas villásreggelire, vagy vacsora utáni sajtfogásként is fogyasztható akár hidegen, akár melegen.
Hozzávalók:
- 3 körte
- 1 citrom leve
- 150 g lágyabb kecskesajt
- 1 marék dió lepirítva, durvára zúzva
- egy kevés méz
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 170 Celsius-fokra, közben száraz serpenyőben kissé megpirítjuk.
- A körtét kettévágjuk, kiszedjük a magházát. Meglocsoljuk egy kevés frissen facsart citromlével, majd hőálló tálba fektetjük.
- Egy kis tálban összekeverjük a pirított diót, a mézet és a kecskesajtot. A tölteléket belekanalazzuk a körtébe, és 15 percig sütjük. Tálaláskor ízlésünk szerint egy kevés extra mézzel meglocsolva kínáljuk.
Az őszi ízekből sosem lehet elég, a pite pedig mindig jó választás. Csupán egy omlós tészta és friss, szezonális gyümölcsök, illetve zöldségek – a végeredmény minden esetben fantasztikus lesz.
(Fotó: Getty Images)
vegetáriánus | kecskesajt | recept | húsmentes | körte | töltött körte
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!