Nagyvásznon a lány, aki 72 nap alatt 2550 kilométert gyalogolt Magyarország-szerte

Május végén kerül a mozikba a 2550 című dokumentumfilm, ami Till Anilla 2550 kilométéres Kékkör-túráját mutatja be. A film mérföldkövet jelenthet a Kéktúra és hazai mozizás történetében is, amennyiben először láthatjuk nagyvásznon Európa leghosszabb egybefüggő túraútvonalát.  

Május 23-án mutatják be több fővárosi és vidéki Cinema City moziban a Mándi Ferenc rendezte 2550 című dokumentumfilmet. Az egyórás mozi Till Anilla személyiségén és 72 napos túráján keresztül mesél természettel való viszonyról, belső utazásról, és arról, hogy egyáltalán miért túrázunk, és mindenekelőtt arról is, hogy

milyen az ország, amelyben élünk, és hogyan változik egy lány, aki egyedül, gyalog, egyben megtesz 2550 kilométert, vállalva ennek minden szépségét és kihívását.

Az alkotók szerint a film moziba kerülése egy Anillán és a készítőkön is túlmutató mérföldkő: „ez a túrázó közösség kulturális térnyerése és sikerélménye, hiszen először hódítja meg a filmszínházakat a téma”.

Miután a mozi nemcsak a filmekről szól, hanem a közösségi élményről is, a film nem titkolt célja, hogy minél több túra és Kéktúra rajongó élhesse át együtt, közösen ezt az élményt.

Till Anilla élete eddigi legnagyobb kihívásaként teljesítette a Kékkört; az útja során megismert embereket, akiket máshogyan nem ismerhetett volna meg, és önmagát is úgy, ahogy még eddig soha.

A premier után a 2550 nemzetközi fesztiválkörútra indul, hogy a világ minden tájára eljuthasson a Kéktúra és a Kékkör üzenete, emiatt egy ideig online biztosan nem lehet majd megtekinteni, így aki nem szeretne lemaradni róla, az figyeljen az április 29-én, 22.00-kor induló jegyértékesítésnél.

(Forrás: közlemény)

Kéktúra | gyaloglás | Till Anilla | túra | kirándulás

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom