Ezt a kérdést kell feltenni a légiutas-kísérőknek a repülőn egy szakértő szerint

Akkor, ha gondjaink vannak az elalvással.

Egy hosszú távú repülőút rémálom lehet azoknak, akik nehezen alszanak el, vagy nem bírják a fedélzeti körülményeket. Legyen az sikoltozó kisgyerek, az erős fény vagy egy kényelmetlen ülés, valóban túl sok akadálya van a nyugodt alvásnak. Martin Seeley, a MattressNextDay vezérigazgatója és alvásszakértője szerint akad néhány dolog, ami segíthet elaludni.

Csábítónak tűnik már a repülőtéren beröffenteni a nyaralásmotort, de Seeley arra figyelmeztet,

hogy mindig kerüljük az alkoholfogyasztást a repülőn és a már az utazást megelőzően is.

– Ha szundítanánk a fedélzeten, inkább válasszuk a vizet az alkohol helyett. Bár lehet, hogy könnyebben elalszunk tőle, de az alkohol valójában megzavarja az alvást és rontja annak minőségét.

Martin Seeley szerint van egy kulcsfontosságú kérdés is,

amit az utasoknak fel kell tenniük a légiutas-kísérőnek, amikor felszállnak a gépre.

– Nincs annál rosszabb, mint amikor álomra szenderülve megzavarnak a mellettünk ülők, akik mondjuk esznek vagy felkapcsolják a lámpát. Tehát, amikor a repülőgép felszállt, és ki lehet kapcsolni az övet, kérdezzük meg a légiutas-kísérőt, mikor szolgálják fel az ételt. Így az alvást lehet az étkezéshez időzíteni, és biztosíthatjuk, hogy azt nem zavarja meg a felszolgálás.

A hosszú távú járatokon több étkezésről is szó lehet a repülés hosszától függően. A kiszolgálás pedig nagyon zavaró egy fáradt utasnak.

A szakértő hozzátette, hogy mindig érdemes korán elindulni a repülőtérre, és nemcsak azért, hogy számoljunk az esetleges késésekkel, hanem így tehetünk a jobb alvásunkért is. Mielőtt beszállnánk, sétáljunk harminc percet a repülőtéren. Tanulmányok kimutatták, hogy már fél óra mérsékelt testmozgás is javíthatja az alvás minőségét.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

kérdés | repülés | alvás | kötelező | utazás

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom