Close
Kerttervezés okosan: Átlagos kert helyett tervezzen kerti nappalit!

Kerttervezés okosan: Átlagos kert helyett tervezzen kerti nappalit!

A tökéletesen használható kert megtervezése nem egyszerű feladat, sok mindent kell átgondolni annak érdekében, hogy a következő évtizedre is igazi élményt jelentsen Önnek és családjának.

A tervezés előtt érdemes lehet inspirálódni a különböző fotó- és videómegosztó oldalakon, ötleteket gyűjteni, hogyan is szeretné kialakítani az álomkertjét. Nézzen körül ismerőseinél, szedje össze az Önnek tetsző részleteket, funkciókat, és nézze meg azt is, mi nem működőképes, mit nem szeretne biztosan.

Kerttervezés okosan

Egyrészt szerencsés, másrészt nehéz helyzetben van az, aki az alapoktól építheti fel a kertjét. Rengeteg részletet kell átgondolni oly módon, hogy figyelembe kell venni a jövőre vonatkozó esetleges bővítési szándékokat is.

Első lépésként meg kell határozni az igényeket, átgondolni, hogy milyen funkciókat szeretne elhelyezni a kertben: gyep, konyhakert, játszótér, pihenő- és konyhasarok, kerti tó, sziklakert, szerszámosház.

Ha a sötét szobák helyett napsütést, a lakás csendje helyett kellemes madárcsicsergést, az étkezőben fogyasztott ebéd helyett a kerti asztalt körbeülve frissen grillezett fogásokat szeretne, Önnek egy élménykertre van szüksége. És mint az otthonok központi helyisége legtöbbször a konyha, a kerteké a tűzrakó és grillezőhely vagy kemence. Ennek kialakításához számtalan verziót talál a Kerti Bútor Webáruház kerti sütő és kemence kínálatában.

Ki a zöldbe!

A kertet azért szeretjük, mert a zöld növények, virágok megnyugtatólag hatnak testre és lélekre egyaránt, ellazítanak. A kert tervezésénél szükséges megfontolni, hogy dzsungelben szeretnénk-e létezni vagy minimál kialakítású, inkább füves területre vágyunk, ahol a kilátást, a napsütést nem zavarja semmi. Természetes vagy mesterséges árnyékolást szeretnénk-e, milyen stílusú kertet? Maradjanak-e az esetlegesen meglévő növények, vagy nulláról indítsuk a zöld környezet kiépítését?

Átgondolt növénytelepítésre van szükség, nem elfelejtve, hogy az évek folyamán a fák, bokrok sokat nőnek, ha jól érzik magukat, így egy rosszul megválasztott helyre telepített növény évek múlva útban lehet.

A kerti utakat, ösvényeket úgy érdemes kialakítani, hogy már részben használatba vegyék a kertet, és amerre legtöbbször visz az útjuk a kert egyes részeibe, ott megvalósítani.

Az életet adó víz

A kert tervezésénél kulcskérdés a növények vízellátása. Ma már nem érdemes automata öntözőrendszer nélküli kertet tervezni, hacsak nem szeretne naponta sok időt locsolással tölteni. Érdemes a tetőről elvezetett csapadékvizet is összegyűjteni valamilyen tárolóba, hogy csökkentsük az öntözés költségeit.

Egy kerti csobogó, kerti tó megnyugtató látványelem lehet minden kertben, ráadásul hasznos is, mivel itatóhelyéül szolgál a madaraknak, rovaroknak.

Tervezze meg kertjét úgy, hogy amint az idő engedi, kint akarjon majd élni minden napszakban, élvezze kertje kényelmét, legyen szó grillezésről, egy reggel elfogyasztott kávéról, egy vacsoráról vagy csak egy pihentető olvasásról.

(Szponzorált tartalom)

FOLYTASD EZZEL
A nyári családi programokra készülvén
Ízelítő a legcsodásabb dízelmotorok világából
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom