Egy spanyol kreatívstúdió, a Masquespacio elképesztően vibráló enteriőrt álmodott meg a Valenciában található La Sastrería étterembe. A belső tereket kézműves kerámia burkolólapokkal borították, így kívánnak tisztelegni a helyi kézművesek munkája előtt, miközben az újhullámos gasztronómia remekeire és az élményalapú étkezésre is felhívják a figyelmet.
Az étterem három részre különíthető el. Az első terület a bár zónája, amelynek belső tereiben a friss levegőt szimbolizáló kerámiák jelennek meg, úgy, hogy közben minden figyelmet a szeszes italok széles kínálatára irányít.
Tökéletesen megidézik a spanyolok egyik szokását, mely szerint a legmelegebb napokon kimennek az utcára a székeikkel és a szabad levegőn összegyűlt szomszédság alaposan átbeszéli a nap történéseit.
Ezért kerülhetett a bártérbe annak a műanyag széknek az újragondolt változata, amelyet a leggyakrabban használnak a spanyolok a Tomar la fresca ideje alatt.
A másik terület a helyszín fő attrakciója, ami tulajdonképpen a konyhatér felé növekvő hatalmas hullám, amely az óceánt jeleníti meg. A fehér és kék kerámiák a víz habjaira utalnak, az ott elhelyezett dizájnerszékek pedig a halászhajók formavilágát idézik meg.
A konyhai zóna a tradicionális spanyol halpiacokat hozza kézzel fogható távolságba. Nem véletlenül kívántak erre asszociálni, hiszen az étterem kínálatában számos halétel, illetve a tenger gyümölcseire alapuló fogások jelennek meg.
Ez is érdekelhet:
étterem | valencia | enteriőr | spanyolország | kerámia | kézműves
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!