Close
Kézműves kerámiák teszik hihetetlenül vibrálóvá ezt az éttermet

Kézműves kerámiák teszik hihetetlenül vibrálóvá ezt az éttermet

Egy spanyol kreatívstúdió, a Masquespacio elképesztően vibráló enteriőrt álmodott meg a Valenciában található La Sastrería étterembe. A belső tereket kézműves kerámia burkolólapokkal borították, így kívánnak tisztelegni a helyi kézművesek munkája előtt, miközben az újhullámos gasztronómia remekeire és az élményalapú étkezésre is felhívják a figyelmet.

Az étterem három részre különíthető el. Az első terület a bár zónája, amelynek belső tereiben a friss levegőt szimbolizáló kerámiák jelennek meg, úgy, hogy közben minden figyelmet a szeszes italok széles kínálatára irányít.

Tökéletesen megidézik a spanyolok egyik szokását, mely szerint a legmelegebb napokon kimennek az utcára a székeikkel és a szabad levegőn összegyűlt szomszédság alaposan átbeszéli a nap történéseit.

Ezért kerülhetett a bártérbe annak a műanyag széknek az újragondolt változata, amelyet a leggyakrabban használnak a spanyolok a Tomar la fresca ideje alatt.

A másik terület a helyszín fő attrakciója, ami tulajdonképpen a konyhatér felé növekvő hatalmas hullám, amely az óceánt jeleníti meg. A fehér és kék kerámiák a víz habjaira utalnak, az ott elhelyezett dizájnerszékek pedig a halászhajók formavilágát idézik meg.

A konyhai zóna a tradicionális spanyol halpiacokat hozza kézzel fogható távolságba. Nem véletlenül kívántak erre asszociálni, hiszen az étterem kínálatában számos halétel, illetve a tenger gyümölcseire alapuló fogások jelennek meg.

Ez is érdekelhet:

enteriőr | étterem | kerámia | spanyolország | valencia

FOLYTASD EZZEL

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Így néz ki Jennifer Lopez 15 milliárd forintos villája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram