Close
Kiderült, hol vannak a világ legszebb házai

Kiderült, hol vannak a világ legszebb házai

Szinte mindegyiket az európai kontinensen kell keresni.

Az ingatlanokkal foglalkozó Homedit.com közel ötezer ember megkérdezésével próbált választ adni arra a kérdésre, vajon melyik város tudhatja magáénak a legszebb lakóházakat a világon. Valamelyest leszűkítve a kört, a megkérdezettek húsz különböző nagyváros otthonaiból válogathattak.

A győztes végül a máltai Birgu lett,

a válaszadók hetvenkilenc százaléka tette első helyre a középkorig visszanyúló történettel rendelkező kisváros szép házait.

Az alig háromezer fős település Málta Három Városának egyike. Legismertebb látnivalója a bizonytalan építési idejű S. Angelo erőd, amelyből csodás kilátás nyílik Vallettára és a Nagy Kikötő szinte minden részére.

Kicsivel lemaradva másodikként zárt a meseszerű, mézszínű kőházairól ismert angliai Bibury, melyet a megkérdezettek hetvenhat százaléka tartott a képzeletbeli aranyéremre érdemesnek.

Harmadik helyen az olaszországi Toszkána elbűvölő régiójának nem kevésbé idilli házai végeztek.

Az első tízbe befért még a 15. századi műemlékekkel teli belgiumi Gent, a svédországi Gotland szigetén található Visby, a tradicionális, fehér színű házairól nevezetessé vált görögországi Míkonosz, és talán némi meglepetésre az angliai London.

Legjobb nem európaiként nyolcadik helyével San Francisco büszkélkedhet, a top 10-et a kolumbiai Cartagena és a franciaországi Colmar érte még el.

Házalunk

Gyakorlatilag bárhová szívesen költöznénk, amennyiben ezen helyek közül kellene egyet választani, de ha csupán luxusvakációról lenne szó, akkor ebből a hat apartmanból böknénk rá valamelyikre. Hazai vizeken maradva, Bene Tamás vízen úszó, nagyon aranyos nyaralóját is be lehetne próbálni, mint ahogy jól éreznénk magunkat egy ilyen előregyártott kabinban is.

(Forrás: Traveldailynews, fotók: Pixabay, Unsplash, Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Ez a fekete szörny Magyarországon is bármikor felütheti a fejét
Rejtélyes épületekre bukkantak a Marson – a következő képek láttán ezt is hihetnénk, pedig egy spanyol kisvárosban járunk
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom