Close
Kiderült, hol vannak a világ legszebb házai

Kiderült, hol vannak a világ legszebb házai

Szinte mindegyiket az európai kontinensen kell keresni.

Az ingatlanokkal foglalkozó Homedit.com közel ötezer ember megkérdezésével próbált választ adni arra a kérdésre, vajon melyik város tudhatja magáénak a legszebb lakóházakat a világon. Valamelyest leszűkítve a kört, a megkérdezettek húsz különböző nagyváros otthonaiból válogathattak.

A győztes végül a máltai Birgu lett,

a válaszadók hetvenkilenc százaléka tette első helyre a középkorig visszanyúló történettel rendelkező kisváros szép házait.

Az alig háromezer fős település Málta Három Városának egyike. Legismertebb látnivalója a bizonytalan építési idejű S. Angelo erőd, amelyből csodás kilátás nyílik Vallettára és a Nagy Kikötő szinte minden részére.

Kicsivel lemaradva másodikként zárt a meseszerű, mézszínű kőházairól ismert angliai Bibury, melyet a megkérdezettek hetvenhat százaléka tartott a képzeletbeli aranyéremre érdemesnek.

Harmadik helyen az olaszországi Toszkána elbűvölő régiójának nem kevésbé idilli házai végeztek.

Az első tízbe befért még a 15. századi műemlékekkel teli belgiumi Gent, a svédországi Gotland szigetén található Visby, a tradicionális, fehér színű házairól nevezetessé vált görögországi Míkonosz, és talán némi meglepetésre az angliai London.

Legjobb nem európaiként nyolcadik helyével San Francisco büszkélkedhet, a top 10-et a kolumbiai Cartagena és a franciaországi Colmar érte még el.

Házalunk

Gyakorlatilag bárhová szívesen költöznénk, amennyiben ezen helyek közül kellene egyet választani, de ha csupán luxusvakációról lenne szó, akkor ebből a hat apartmanból böknénk rá valamelyikre. Hazai vizeken maradva, Bene Tamás vízen úszó, nagyon aranyos nyaralóját is be lehetne próbálni, mint ahogy jól éreznénk magunkat egy ilyen előregyártott kabinban is.

(Forrás: Traveldailynews, fotók: Pixabay, Unsplash, Getty Images)

rangsor | toplista | házak | legszebb | olaszország

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram