Close
Kiderült, ki a világ legjobb séfje

Kiderült, ki a világ legjobb séfje

A spanyol David Muñozt választották a világ legjobb szakácsának a Best Chef Awards versenyén. A séf ezzel megőrizte tavalyi elismerését és ismét a dobogó legfeleső fokára állhatott fel.

Madridban adták át a Best Chef Awards 2022 díjait, a Cibeles-palotában a gasztronómiai világ legjava gyűlt össze. David Muñoz második egymást követő évben kapta a legjobbnak járó elismerést a DiverXO-ban végzett munkájáért. A hely Madrid legjobb éttermének járó címet is elnyerte.

A három Michelin-csillagos éttermet irányító séf nagy örömmel vette át az elismerést.

A második helyen a Noma sztárszakácsa, Rene Redzepi végzett, a bronzérmes pedig a szintén spanyol Joan Roca lett. A legjobb séfek listáján Spanyolország adta a legtöbb új szakácsot, de Olaszország és Franciaország sem sokkal maradt el.

Az olasz Franco Pepe, a Pepe In Grani pizzéria séfe második egymást követő évben nyerte el a legjobb pizzának járó díjat, az innovációs elismerést pedig az ausztrál Josh Niland kapta.

A nyertesek teljes listája itt tekinthető meg.

(Forrás: Finedining Lovers, fotó: Getty Images)

chef | David Munoz | szakács | séf | világ legjobbja

FOLYTASD EZZEL

Amikor benyitottam, azt hittem, hogy Olaszországban vagyok

Újra és újra megdöntik az egy nap alatt felkeresett kocsmák világrekordját

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom