Egy szikla alatt tekergő kígyót formáz ez a nagyon különös ház

Valahol az építészet és a szobrászat határán mozgó, egészen furcsa projekt Indiából.

Egészen lehetetlen helyre épült a Chuzhi névre elkeresztelt ház Shoolagiriben, Indiában a Wallmakers építészstúdió jóvoltából. A spirálként kanyargó-tekergő ház egy olyan telekre épült, amit eddig mindenki teljesen alkalmatlannak talált az építkezésre, amíg a Wallmakers stúdió előállt egy olyan formabontó koncepcióval, amely nem akarja megszűntetni a kihívást jelentő topográfiai adottságokat, épp ellenkezőleg:

elkezd játszani vele.

A dizájn dimenzióit teljes egészében a fák és sziklák létező formációja adta, melyekbe teljesen beleolvad a létrejött épület. Az építészek kamuflázs építészetnek nevezték, ami itt történt: totálisan a természeti adottságokat követve tűnik el az épület a tájban.

A ház ennélfogva úgy kanyarog, akár egy szikla alatt megbújó kígyó egy forró napon.

A házban két hálót alakítottak ki, az étkező és a nappali pedig óriási, nagyvonalú helyiségek az otthon szívében. Az enteriőr tökéletes kontrasztban van az absztrakt épülettel: míg maga a ház egészen extrém, a belső terek lágyak és minimalisták.

(Fotók: Syam Sreesylam, forrás: Dezeen)

dizájn | építészet | india | ház | kígyó

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom