Close
Egészen a Hyde Parkig tekergett London új kávézója

Egészen a Hyde Parkig tekergett London új kávézója

Egy kiváló ital mindig kulcsfontosságú szerepet tölt be, ha egy spontán kiülős helyes lazításról vagy egy kis napközbeni (kávé)szünetről van szó. Ritkán választunk ilyenkor célhelyszínt a különleges dizájnja miatt, általában fontosabbnak tartjuk a közelséget és/vagy a kínálatot. A Hyde Park legújabb kávézójában nem kell ezen agyalni, mert mindkettőt megkaphatjuk. 

A Mizzi Studio álmodta meg a kávézót London Városligetében, méghozzá egy korábban kioszkként működő kis épületben. Nem túl nagy, viszont fontos szolgáltatást nyújt, és a park identitásának kialakításában is segít, nem beszélve a látogatói élményről.

Az új kávézó nagyban különbözik a kioszktól, nem csupán a méretét, hanem a felhasznált anyagokat és a látványosabb formát tekintve is. A kis épület a modern és a hagyományos építészeti inspirációk keverésével kapott mindenképpen egyedi, néhol egyenesen művészi hangulatot.

Ami dizájnját illeti, elsősorban a tetőszerkezete meghökkentő, ugyanis a koncepció szerint egy tóból előbukkanó mosolygó és tekergő kígyót kell látnunk benne.

A japán teaházakra emlékeztet a csiszolt sárgarézből készült teteje, amely alatt belül is felfedezhetjük a hüllőmotívumot, ha felnézünk a pikkelyeket idéző plafonra.

Ha már odabent vagyunk, kényelmes, zöld bőrszékeken foglalhatunk helyet, az enteriőr pedig diófából készült bútorokkal és terrazzo padlóval egészül ki. Nyugodt környezetben találjuk egyébként a kávézót, fák, virágágyások és egy tó szomszédságában, tehát tökéletes relaxációs helynek tűnik.

A Serpentin Coffee House-ban nagyjából hatvan vendég fér el. Az ételeket és az italokat pedig a kézműves termékeiről ismert londoni Colicci család szolgáltatja.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Wallpaper.com)

Close