Close
Egészen a Hyde Parkig tekergett London új kávézója

Egészen a Hyde Parkig tekergett London új kávézója

Egy kiváló ital mindig kulcsfontosságú szerepet tölt be, ha egy spontán kiülős helyes lazításról vagy egy kis napközbeni (kávé)szünetről van szó. Ritkán választunk ilyenkor célhelyszínt a különleges dizájnja miatt, általában fontosabbnak tartjuk a közelséget és/vagy a kínálatot. A Hyde Park legújabb kávézójában nem kell ezen agyalni, mert mindkettőt megkaphatjuk. 

A Mizzi Studio álmodta meg a kávézót London Városligetében, méghozzá egy korábban kioszkként működő kis épületben. Nem túl nagy, viszont fontos szolgáltatást nyújt, és a park identitásának kialakításában is segít, nem beszélve a látogatói élményről.

Az új kávézó nagyban különbözik a kioszktól, nem csupán a méretét, hanem a felhasznált anyagokat és a látványosabb formát tekintve is. A kis épület a modern és a hagyományos építészeti inspirációk keverésével kapott mindenképpen egyedi, néhol egyenesen művészi hangulatot.

Ami dizájnját illeti, elsősorban a tetőszerkezete meghökkentő, ugyanis a koncepció szerint egy tóból előbukkanó mosolygó és tekergő kígyót kell látnunk benne.

A japán teaházakra emlékeztet a csiszolt sárgarézből készült teteje, amely alatt belül is felfedezhetjük a hüllőmotívumot, ha felnézünk a pikkelyeket idéző plafonra.

Ha már odabent vagyunk, kényelmes, zöld bőrszékeken foglalhatunk helyet, az enteriőr pedig diófából készült bútorokkal és terrazzo padlóval egészül ki. Nyugodt környezetben találjuk egyébként a kávézót, fák, virágágyások és egy tó szomszédságában, tehát tökéletes relaxációs helynek tűnik.

A Serpentin Coffee House-ban nagyjából hatvan vendég fér el. Az ételeket és az italokat pedig a kézműves termékeiről ismert londoni Colicci család szolgáltatja.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Wallpaper.com)

hyde park | motívum | kávézó | serpentin coffee | london

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ez történik, ha egy 19. századi templom látványos házként születik újjá

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom