Close
Egészen a Hyde Parkig tekergett London új kávézója

Egészen a Hyde Parkig tekergett London új kávézója

Egy kiváló ital mindig kulcsfontosságú szerepet tölt be, ha egy spontán kiülős helyes lazításról vagy egy kis napközbeni (kávé)szünetről van szó. Ritkán választunk ilyenkor célhelyszínt a különleges dizájnja miatt, általában fontosabbnak tartjuk a közelséget és/vagy a kínálatot. A Hyde Park legújabb kávézójában nem kell ezen agyalni, mert mindkettőt megkaphatjuk. 

A Mizzi Studio álmodta meg a kávézót London Városligetében, méghozzá egy korábban kioszkként működő kis épületben. Nem túl nagy, viszont fontos szolgáltatást nyújt, és a park identitásának kialakításában is segít, nem beszélve a látogatói élményről.

Az új kávézó nagyban különbözik a kioszktól, nem csupán a méretét, hanem a felhasznált anyagokat és a látványosabb formát tekintve is. A kis épület a modern és a hagyományos építészeti inspirációk keverésével kapott mindenképpen egyedi, néhol egyenesen művészi hangulatot.

Ami dizájnját illeti, elsősorban a tetőszerkezete meghökkentő, ugyanis a koncepció szerint egy tóból előbukkanó mosolygó és tekergő kígyót kell látnunk benne.

A japán teaházakra emlékeztet a csiszolt sárgarézből készült teteje, amely alatt belül is felfedezhetjük a hüllőmotívumot, ha felnézünk a pikkelyeket idéző plafonra.

Ha már odabent vagyunk, kényelmes, zöld bőrszékeken foglalhatunk helyet, az enteriőr pedig diófából készült bútorokkal és terrazzo padlóval egészül ki. Nyugodt környezetben találjuk egyébként a kávézót, fák, virágágyások és egy tó szomszédságában, tehát tökéletes relaxációs helynek tűnik.

A Serpentin Coffee House-ban nagyjából hatvan vendég fér el. Az ételeket és az italokat pedig a kézműves termékeiről ismert londoni Colicci család szolgáltatja.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Wallpaper.com)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom