Close
Kijárási tilalmat vezettek be Miamiban

Kijárási tilalmat vezettek be Miamiban

Miami Beachen kijárási tilalmat rendeltek el, miután két különböző, halálos áldozatok is követelő lövöldözés történt a városrészben.

Az első kijárási tilalom vasárnap 23:59-től hétfő reggel 6 óráig tartott, de valószínűleg további korlátozásokat vezetnek be csütörtöktől jövő hétfőig, március 27-ig. A kijárási tilalom elsősorban South Beachet érinti, a tavaszi szünetre érkezők legnépszerűbb bulihelyét.

Péntek este és vasárnap kora reggel is volt egy lövöldözés, amelyek két halálos áldozatot követeltek, és további problémát okozott, hogy a túl nagy tömeget nem tudta kordában tartani a rendőrség. A városi bizottság ma vitatja meg az esetleges további korlátozásokat.

Dan Gelber, Miami Beach polgármestere egy vasárnap közzétett videoüzenetben azt mondta, hogy a tömeg és a lőfegyverek jelenléte „olyan veszélyt teremtett, amelyet nem hagyhattak ellenőrzés nélkül” akkor sem, ha masszív volt a rendőri jelenlét és a város számos programlehetőséget kínált.

Nem kérünk a tavaszi szünetből. Nem akarunk tavaszi szünetet a városunkban. Túl zajos, túl nagy rendbontással jár, és túl nehéz rendőri felügyeletet gyakorolni”

mondta Gelber.

Vasárnap hajnali fél négy körül a South Beach-i Ocean Drive sugárúton lőttek le egy férfit, aki később a kórházban meghalt. A rendőrök elfogtak egy gyanúsítottat, de további részleteket nem közöltek.

Amerika legszínesebb úti céljai között egy Miamiban található helyszín is szerepel.

(Forrás: AP News, képek: Unsplash)

lövöldözés | miami beach | kijárási tilalom | miami

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram