Close
Kína váratlan lépést tett az oroszokkal szemben

Kína váratlan lépést tett az oroszokkal szemben

Kitiltották a légterükből a két helyen bejegyzett Boeingeket és Airbusokat.

Korábban már írtunk arról, hogyan kezdtek el trükközni az orosz hatóságok a nyugatról lízingelt repülőkkel. Eddig úgy tűnt, ennek kapcsán egyelőre nem kell újabb gyakorlati következményektől tartaniuk a már meglévő szankciókon kívül, most azonban kiderült, hogy Kína sem nézi jó szemmel ezt a nemzetközileg nem elfogadott megoldást, és szankcionálja az orosz légitársaságok többszörösen bejegyzett gépeit.

Májusban a kínai hatóságok arra kértek minden légitársaságot, hogy frissítsék a repülőgépeikre és a szerződéseikre vonatkozó adataikat. Az oroszoktól

megerősítést kértek arról, hogy az Oroszországban is bejegyzett repülőket külföldön hivatalosan törölték,

mivel azonban az oroszok ilyen dokumentumokat nem tudtak benyújtani, a kínai hatóságok a nemzetközi jogszabályoknak megfelelően kitiltották az ország légteréből az érintett gépeket. Hasonló szabályozás egyébként más országokban, így például Törökországban is érvényes.

A háború az oroszok nyaralási terveit is alaposan átírta, és az európai országokat is nagy mértékben érintette.

(Forrás: Ditignews, képek: Unsplash)

légtér | oroszország | repülőgép | lízing | kína

FOLYTASD EZZEL

Fertőzéshullámot indított el az Oktoberfest

Megvan Európa idei legjobb úti célja

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram