Több mint malacság – Így robbant be Budapest gaszrotérképére a Zhu & Co.

Egy egyszerű, ám annál tökéletesebb étel, a kínai batyu köré építi gasztrobirodalmát a Zhu & Co. A köztévé orosz és kínai hírolvasóinak szerelemgyereke egycsapásra a fővárosiak kedvenc jiaozi-lelőhelyévé vált. Mára pedig a birodalom szintet lépett, és még több újdonsággal várja az autentikus ízélményekre vágyó fővárosiakat.

Mono food bisztró a Nagymező utcában

A pandémia legdurvább időszakában nyitott meg a Zhu & Co. a Nagymező utcában. A kifejezetten a kínai batyura specializálódott bisztróban a jiaozin kívül leves és saláta, hétvégenként pedig autentikus all day kínai reggeli vásárolható meg saját gyártású szójatejjel.

A tulajdonosok több szempontból is különlegesek. Mása és Ji az orosz és kínai kapcsolatokat erősíti szerelmével, ráadásul a köztévé idegen nyelvű híradójának köszönhetik egymást, ezáltal vendéglátóhelyüket is.

"Tizenhárom éves korom óta élek Magyarországon. Mása Moszkvából érkezett és pr-menedzserként dolgozik, elsősorban gasztrotúrákat szervez orosz turisták számára Budapestre és a Balatonhoz. A véletlen és a köztévé hozott össze minket" – meséli Ji, hozzátéve, bár a bisztró az ő tulajdonukban áll, a konyhán Ji szüleié a főszerep.

Ők azok, akik kézzel, hatalmas odafigyeléssel készítik az összes jiaozit. Az első hónapban rögtön huszonötezret.

A munkamegosztás is rendkívül tudatos náluk: Mása felel a marketingért, Ji az üzletvezetésért. A tesztelésből pedig mindketten nagy örömmel veszik ki a részüket.

"Édesanyám receptje alapján készülnek a húsos-zöldséges batyuk, amiket már gyerekkoromban is előszeretettel fogyasztottunk. Így aztán, amikor a szüleim munka nélkül maradtak, adott volt, hogy olyan vendéglátóhelyet nyitunk, ahol jiaozit kínálhatunk majd a vendégeknek" – magyarázza Ji, kiegészítve annyival, hogy a bisztró nyitásának elsődleges célja az volt, hogy munkalehetőséget biztosítson a szülei számára.

Bátor húzás, várt siker

"Nem féltünk a nyitástól, annak ellenére, hogy valóban a járvány közepén indultunk el. Biztosak voltunk, hogy ebben a helyzetben is talpon tud maradni és sikeres tud lenni egy olyan vállalkozás, ahol magas minőségű ételeket készítenek" – veszi át a szót Mása. Elárulja, hogy az étterem neve malacot jelent. 

"Mindketten nagyon szeretünk enni, tulajdonképpen kis malacok vagyunk, így ha azt vesszük, saját magunkról neveztük el az éttermet" – teszi hozzá nevetve.

A Zhúban kapható batyuk között különböző színű változatokat találunk, ezek eltérő töltelékeket rejtenek. A fehér tésztában húsos töltelék bújik meg, a feketét tintahalfestékkel színezik és rákot rejt, a zöld batyuk cukkinisek, a céklalétől élénk pirosakban pedig gombás töltelékek lapulnak. Az egészen vékonyra nyújtott tésztákat megtöltik, majd batyukat formáznak belőlük, hogy aztán pillanatok alatt olajon kissé megpirítsák. A gondos kezek munkáját a vendégek egészen közelről figyelhetik, a vendégteret és a konyhát ugyanis egy üvegfallal választották el, így egyfajta látványkonyhai élményt is kínálnak.

Szombatonként autentikus kínai reggeli is jár

Annak ellenére, hogy elsősorban a kínai batyukra szakosodtak, ahogy Mása mondja, mindig törik a fejüket valami újdonságon. Áprilistól bevezették szombatonként a kínai reggeli lehetőségét is, ami pedig külön jó hír, hogy ezzel egész nap lehet élni.

"Vencsou városából származom, ott az a szokás, hogy reggelire szójatejet iszunk és bucit eszünk hozzá. Nálunk ez utóbbi virágos tekercsben született újjá. A szójatejet pedig mi magunk készítjük édesanyám receptje alapján igazi vaníliával" – magyarázza Ji. Az autentikus kínai reggeli debütálása olyannyira sikeres volt, hogy már a házi szójatej palackozásával kísérleteznek.

És hogy mi lesz a következő meglepetés?

Az egyelőre titok, mi azonban már most izgatottan várjuk, milyen újdonsággal rukkol elő a budapesti gasztroélet legizgalmasabb párja.

Közben a Wolfgang Puck Fine Dining Group  bejelentette stratégiai partnerségi megállapodását a nyár elején megnyíló budapesti Matild Palotával, amelynek keretében a világhírű mesterszakács, Wolfgang Puck veszi át a Belvárosi palota teljes gasztronómiai irányítását.

(Fotók: Zhu & Co.)

konyha | nagy sztori | ZHU&CO | gasztronómia | budapest | jiaozi

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom