Close
Öt reggeli szokás, amely produktívvá teszi az egész napot

Öt reggeli szokás, amely produktívvá teszi az egész napot

Gyerekkorunkban megtanultuk, hogy akkor leszünk igazán kipihentek, ha korán fekszünk és viszonylag korán kelünk. Felnőttként pedig gyakran tapasztaljuk, hogy ezzel a napirenddel nemcsak fittebbnek érezzük majd magunkat a nap folyamán, de produktívabbá és célorinetáltabbá is válhatunk.

De vajon mi az első dolgunk, amikor felébredünk? Valószínűleg a legtöbbünknek ugyanaz:

a telefonunkért nyúlunk, hogy megnézzük, mennyi az idő, vannak-e új üzeneteink, e-mailjeink. Ez azonban az egyik legrosszabb, amit tehetünk.

Az IDC tanulmánya szerint az okostelefon-használók körülbelül nyolcvan százaléka minden reggel az ébredéstől számított tizenöt percen belül ellenőrzi mobiltelefonját. A pszichológusok szerint azonban ezzel az egyetlen szokással jelentős mértékben növeljük a stressz-szintünket, és hatalmas lépést teszünk afelé, hogy túlterheltnek érezzük magunkat már akkor, amikor még igazából el sem indult a nap. A jó hír az, hogy apró változtatásokkal és néhány új szokással sokat tehetünk azért, hogy produktívvá és kiegyensúlyozottá váljunk.

Ágyazzunk be!

Bármilyen egyszerűnek is tűnik, az ágy bevetése növeli az elégedettség-érzetünket, és további cselekvésre ösztönöz bennünket.

Nyújtózkodjunk!

Gyakran előfordul, hogy testünk megmerevedik az alvás ideje alatt. A lassú, elnyújtott mozdulatok végrehajtása közben azonban fellazulnak az izmok és fokozódik a testünk rugalmassága.

Már egy ötperces nyújtógyakorlatokkal serkenthetjük a vérkeringésünket is, így aktívabbnak fogjuk érezni magunkat.

Adjunk hálát!

A pozitív megerősítések, az, hogy a káoszos, feszültségekkel terhelt időszakban is megtaláljuk a jót, alapvetően meghatározhatja az egész napi hangulatunkat.

Hidratáljunk!

Az ébredést követő negyedórában cseréljük le a kávét vízre! Csepegtessünk bele egy kevés citromos vizet, és élvezzük, ahogy azonnal felfrissülünk.

Ráadásul, ha ezt rendszeresen megtesszük, az emésztésünk is optimalizálódik, a természetes C-vitamin-bevitelnek köszönhetően pedig erősödik az immunrendszerünk is.

Tornáztassuk meg a testünket és az agyunkat is!

Ha van időnk, a nyújtógyakorlatokon túl mozogjunk is egy keveset, illetve tartsunk egy húszperces meditációt, amelynek segítségével az egész napra feltölthetjük magunkat energiával, hogy aztán koncentráltan, vidáman és optimistán tekinthessünk az előttünk álló feladatokra.

A kreatív energia mindannyiunkban benne van, csupán rajtunk múlik, hogy a felszínre tudjuk-e hozni. Ebben segít néhány igazán egyszerű, de annál hatásosabb módszer.

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
3 milliárd fa ültetésével küzdene az éghajlatváltozás ellen ez az ország
Brutális áron kelt el Einstein kézirata az általános relativitáselméletről
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom