Close
Mától kinyitottak a kocsmák Angliában, és a britek nem is teketóriáztak

Mától kinyitottak a kocsmák Angliában, és a britek nem is teketóriáztak

Sok hónap után felharsantak a Cheers, mate!-ek.

A brit kormány által kidolgozott részletes nyitási menetrendnek megfelelően hétfőtől minden bolt kinyithat Angliában, és vendégeket fogadhatnak azok az éttermek, amelyek meg tudják oldani a szabadtéri felszolgálást – írja az MTI-re hivatkozva a Telex.

Boris Johnson brit miniszterelnök most betartja az egy hete tett ígéretét, azaz most hétfőn

ő is elmegy egy pubba és »óvatosan, de visszafordíthatatlanul« lehajt egy korsó sört.

A brit kormány február 22-én ismertette a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozások lépésenkénti enyhítésére, a gazdaság és a társadalmi élet újraindítására kidolgozott, négy nyitási szakaszból álló intézkedési tervét.

Newcastle Upon Tyne-ban felhabzanak a korsók

A hétfőn életbe lépett második átfogó enyhítési intézkedés értelmében kinyithatnak a nem alapvető közszükségleti cikkeket árusító üzletek, és

nyitvatartási időkorlátozás nélkül azok a vendéglátóhelyek – éttermek, kávézók, pubok -, amelyeknek van lehetőségük szabadtéri felszolgálásra, például kerthelyiségekben vagy teraszokon.

Kinyithatnak emellett a személyi szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások, köztük a fodrászatok, a szépségszalonok, az edzőtermek, valamint a közösségi létesítmények, például a könyvtárak is.

Éjféli boldog koccintás Angliában

Hétfőtől ismét fogadhatnak látogatókat az állatkertek, a szabadidőparkok, a fürdőhelyek, az autós mozik. Emellett lehetővé válik a belső turizmus is Angliában,

de egyelőre csak önellátásra berendezkedett szálláshelyek igénybevételével, és a szálláshelyeken is csak egyazon háztartásban élők tartózkodhatnak egymás társaságában.

A kormány által kidolgozott részletes nyitási menetrend következő időpontja május 17., amikor lehetővé válik, hogy hat, nem egy háztartásban élő ember zárt térben tartózkodhasson egymás társaságában.

Ugyancsak május 17. lehet a legkorábbi időpontja a turisztikai célú külföldi utazások újbóli engedélyezésének, de a brit kormány már jelezte, hogy a külföldi járványügyi és oltási helyzet miatt egyelőre nem tudja garantálni, hogy ez az időpont tartható lesz.

Sok hónap után az első teraszos pillanatok Newcastle-ben

A nyitási menetrend öthetente számol a korlátozások egyre szélesebb körű enyhítésével, és minden feltétel teljesülése esetén legkorábban június 21-re célozza az összes korlátozás feloldását.

A brit kormány által a nyitáshoz megszabott feltételrendszer továbbra is maradéktalanul teljesül: folyamatosan és jelentősen csökken a koronavírus-járvány okozta súlyos megbetegedések és halálozások száma, és szakértők szerint ez most már egyértelműen az oltási kampány hatásait jelzi, mely során Nagy-Britanniában eddig 32,1 millióan kapták meg a koronavírus elleni oltás első adagját, a második dózisban pedig csaknem 7,5 millióan részesültek.

Nemcsak Anglia nyitotta ki ma a teraszokat, hanem a bolgárok is, a horvátok pedig már a nyári turizmusra készülnek és részben kifizetik a turisták Covid-tesztjét.

(Forrás: Telex, fotók: Getty Images)

Nagy-Britannia | sör | london | kerthelyiség | vírus

FOLYTASD EZZEL

Bezár az ország egyik legszebb fürdője is

Ezt az öt dolgot mindenképp meg kell tenned a következő spanyolországi utadon

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram