A világ legextrémebb kisboltja százhúsz méter magasan lóg egy sziklafalon

Kínában, a Shiniuzhai Nemzeti Geológiai Parkban található egy hajmeresztő üzlet, amelyet egy csaknem kilencven percig tartó via ferrata mászást követően tudnak elérni a túrázók. 

A kisbolt vizet és harapnivalókat árul a Shiniuzhai park monumentális sziklafalán. Az üzlet százhúsz méteres magasságban lóg és csupán 21,5 négyzetméteres.

A boltocskát nem egyszerű megközelíteni, ahhoz ugyanis, hogy egy csokit vásároljunk ott, először meg kell mászni a sziklát, amin lóg. Azokat azonban, akik eljutnak ideáig, megjutalmazzák egy flakon vízzel.

Az üzlethez egy jól kiépített, biztonságos, kábelekkel és horgonyokkal ellátott via ferrata vezet. A boltban pedig egyszerre csupán egy alkalmazott várja az alkalmi vendégeket.

Az ott dolgozók viszont nem kortyolnak túl sokat az általuk kínált italból, ugyanis ahhoz, hogy a mosdót használhassák, le kellene ereszkedniük a szikla aljára, majd dolguk végeztével ismét fel kellene mászniuk az üzletbe, hogy folytathassák a hegymászók kiszolgálását.

(Forrás: Architectural Digiest, fotók: Getty)

sziklamászás | hegymászás | üzlet | szikla | kína

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom