Kitört a világ legnagyobb aktív vulkánja, a következmények egyelőre beláthatatlanok

Dermesztő látvány.

Figyelmeztetést adott ki az amerikai földtani intézet (USGS) a vasárnap kitört hawaii Mauna Loa vulkán miatt, mely a világ legnagyobb működő tűzhányója. Szerencsére a kiömlő láva egyelőre csak a kráter térségében került felszínre és a hegy környékén lévő települések még nincsenek veszélyben.

Mindazonáltal a Mauna Loa már okozott meglepetéseket: a kitörés intenzitása, valamint a lávaömlés mennyisége és gyorsasága hirtelen változhat, ezért a környéken élőket egyelőre csak fokozott óvatosságra intik, de még nem evakuáltak településeket.

Egyelőre nem érkezett hír, hogy a vulkán kitörése miatt korlátoznák-e az országba utazást és a légiközlekedést, de könnyen lehet, hogy nem kell sokat várni rá, amennyiben nem csökken a vulkán aktivitása.

https://twitter.com/MAGAHAWAII/status/1597203368086470657

A hawaii vulkánmegfigyelő központ jelenleg légi úton igyekszik felmérni a kitörés nagyságát és a vulkáni hamu jelentette esetleges veszélyt. A Mauna Loa egyébként 38 éve tört ki legutóbb.

(Fotó: Getty)

kitörés | legnagyobb vulkán | vulkán | hawaii | mauna loa

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom