Close
Újra és újra megdöntik az egy nap alatt felkeresett kocsmák világrekordját

Újra és újra megdöntik az egy nap alatt felkeresett kocsmák világrekordját

Úgy tűnik, a britek megtalálták a kedvenc világrekordjukat, hiszen egy huszonkét éves brightoni férfi a harmadik, aki csak az elmúlt egy évben megdöntötte a huszonnégy óra alatt legtöbb kocsmát felkeresők csúcsát.

A Guinness-rekord felállításával mindig van egy probléma: felhívja a figyelmet a kihívásra, ami aztán arra ösztönözhet másokat, hogy megpróbálják megdönteni. Ezért van az, hogy gyakran gyors egymásutánban dőlnek meg a rekordok és ezért van az is, hogy nem pusztán beállítják az új csúcsot, de még egy jókora lapáttal rá is tesznek, hogy még nehezebb dolguk legyen a kihívóknak.

A kocsmakedvelő britek is megtalálták a maguk kihívását, és az is kiderült, hogy igazán jók benne.

Ismét megdöntötték ugyanis a huszonnégy óra alatt felkeresett pubok rekordját – egy éven belül harmadszor.

Nathan Crimp, egy 22 éves brightoni férfi azt állítja, hogy vasárnap kora reggel állította fel az új rekordot, miután

tizenhét óra leforgása alatt hatvanhét kocsmát keresett fel szülővárosában.

Úgy tudni, a rekorddöntés szombaton tizenegy órakor kezdődött és másnap hajnali négykor zárult.

Crimp úgy nyilatkozott: élete kihívása volt, alábecsülte ugyanis azt, hogy a rekord megdöntése milyen nehéz is lesz valójában.

Azt saccolja, 20-30 liternyi italt fogyasztott el rendkívül rövid idő alatt,

miközben folyamatosan járnia kellett az utcákat és persze a mellékhelyiségeket is. Volt olyan is, hogy már beszélni sem tudott, így a vele tartó barátai számoltak be a pubokban a céljáról.

Ha a Guinness World Records is elismeri az új világrekordot, a 29 éves Gareth Murphy által február 5-én, Cardiffban felállított csúcs fog megdőlni. Murphy ötvenhat pubot keresett fel pusztán tíz óra leforgása alatt.

(Forrás: Food & Wine, fotók: Getty Images

guinness rekord | kocsma | pub | világrekord

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram