Close
Mégsem zár be örökre Nagy-Britannia legrégebbi pubja

Mégsem zár be örökre Nagy-Britannia legrégebbi pubja

A 793-ban alapított kocsma februárban zárta be a kapuit, az egykori alkalmazottak azonban összefogtak, hogy újra megnyissák a pubot.

Semmi sem tart örökké – tartja a mondás, arra viszont kevesen számítottak, hogy Nagy-Britannia legrégebbi kocsmája csődöt jelent és végleg bezár. Szerencsére azonban úgy néz ki, hogy a pub nemcsak, hogy megmenekül, de április 4-én, hétfőn újra meg is nyitja a kapuit.

Martin Robinson, a kocsma korábbi vezetője és Ian Baulsh főszakács, egy harmadik befektetővel közösen úgy döntöttek, átveszik a hely bérlését. Az új tulajdonosi csoport azt reméli, hogy néhány változtatás elősegíti majd a hely újjászületését.

A menüben helyet kapnak majd a szezonális különlegességek, a gyermekeknek szánt fogások, a kocsma kertjében felállított grillen pedig füstös ízvilágú sültek készülnek majd, emellett élőzenei fesztiválokkal is készülnek a nyári szezonra.

Ahogyan arról már korábban a Roadster is beszámolt, a Ye Olde Fighting Cocks nevű pub a St Albans-i Verulamium római kori romjainak közelében, Londontól körülbelül egy órányi autóútra található. A vikingek, a maják, az iszlám hódítások és az általános középkori zűrzavarok időszakában nyitott, átélt polgárháborúkat, járványokat és társadalmi felfordulásokat is, azonban egészen idáig úgy tűnt, a Covid következményeit nem tudja legyőzni.

(Forrás: Food&Wine, fotó: Ye Olde Fighting Cocks Facebook-oldala)

Ye Olde Fighting Cocks | Nagy-Britannia | kocsma | pub | legrégebbi kocsma

FOLYTASD EZZEL

Már a tökéletes étel-ital párosítást is a mesterséges intelligencia végzi

Így készíti az olaszok kedvenc tésztáját a világ egyik legjobb séfje

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram