A Piña Bar kétségtelenül Budapest egyik legjobb bárja. A Madách téren lévő apró, de annál mozgalmasabb hely most tematikus, zártkörű koktélestekre hív, ahol a megkóstolt italokon felül akár tanulhatunk is, hiszen ők sosem restek átadni a tudást. Spiritekről, fűszerekről, magáról a készítésről. Szóval, tudjuk, hol leszel szombat esténként, ha valami különlegesre vágysz!
Valahogy úgy vagyunk most, hogy előbb felsorolunk öt kiváló koktélbárt, mint öt helyet, ahol tökéletes gulyást vagy rakott krumplit lehet enni... de kár ezen búslakodni, talán most, az új időszámítással újraformálódik a fővárosi paletta is. Ezek között a remek bárok között tartjuk számon a Piña Bart is, ahol ugyanúgy jólesik egy rövid pultnál csevegéssel egybekötött whiskykortyolgatás, mint az egész estés egzotikus koktélok próbálgatása, és aztán egy aljas, záró Tubi felhörpintése.
A koronavírus alatt sem tétlenkedtek, online mixeltek, főztek és szórakoztattak, és most is új tervekkel érkeztek, amikre mi is felfigyeltünk. Szombatonként tematikus kóstolóesteket tartanak, fix áron, családiasan, zártkörű rendezvényként. Vitáris Robi, a bár varázslója egyébként is mindig sokat mesél az italokról, alapanyagokról, így pedig még több lehetőségünk lesz, hogy magunkba szívjuk a kevert italok történetét, izgalmait, és persze ízeit.
A programok 20 órától indulnak majd, és körülbelül kétórás szeánszokkal kell számolni, maximum tizenkét fővel és rengeteg finom itallal. Az első, június 20-i kóstoló a gint és a tonikot mutatja be közelről, összesen négy itallal és sok sztorival. A dolog pikantériája, hogy a tonikot egy viszonylag új, hazai termék, az AndTonics adja az esthez. A kóstoló tízezer forintba kerül, ez pedig magába foglalja a négy italt, snackeket és a megszerzett tudást is. Érdemes figyelni a Piña Bar programjait!
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Piña Bar-Facebook)
pina | koktél | zártkörű | koktélest | pina bar | koktélbár
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú
Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!