Négy olyan frissítő koktélt mutatunk be, amelyet minden magára valamit adó bárban istenien el tudnak készíteni. Ha pedig idén nem jutsz el a tengerpartra, otthon is összedobhatod!
Paloma
- 60 milliliter tequila
- 15 milliliter lime lé
- 150 milliliter szénsavas grapefruit ital
Egy magasfalú pohárba jeget halmozunk. Ráöntjük a tequilát, a lime levet, és felöntjük a szénsavas grapefruit itallal. Elkeverjük egy szívószállal, a tetejére szórunk egy csipet sót, majd lime szelettel díszítjük.
Mai Tai
- 60 milliliter rum
- 15 milliliter narancs curaçao
- 15 milliliter mandulaszirup
- 30 milliliter lime lé
Zúzott jeget teszünk a shakerbe, majd minden hozzávalót beleöntünk. Öt másodpercig rázzuk, majd jéggel teli pohárba öntjük. Lime lével és mentával díszítjük.
Moscow mule
- 60 milliliter vodka
- 15 milliliter lime lé
- 150 milliliter gyömbérsör
- 2 csepp Angostura keserű likőr
Az összes hozzávalót jéggel teli shakerbe tesszük, összerázzuk, majd réz bögrébe öntjük. Lime szelettel díszítjük.
Bee’s Knees
- 60 milliliter gin
- 20 milliliter citromlé
- 20 milliliter méz
Egy shakerbe jeget teszünk, felöntjük az összes hozzávalóval, majd erősen 10-12 másodpercig rázzuk. Martinis pohárba öntjük, citromhéjjal díszítjük.
A gin tonik tipikus nyári ital, azonban ha tovább gondoljuk, egészen különleges ízkombinációkat kaphatunk, amelyek tényleg frissítően hatnak a kánikulában.
(Fotók: Getty Images)
hűsítő | ital | tipp | nyár | stílusos
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!