Négy olyan frissítő koktélt mutatunk be, amelyet minden magára valamit adó bárban istenien el tudnak készíteni. Ha pedig idén nem jutsz el a tengerpartra, otthon is összedobhatod!
Paloma
- 60 milliliter tequila
- 15 milliliter lime lé
- 150 milliliter szénsavas grapefruit ital
Egy magasfalú pohárba jeget halmozunk. Ráöntjük a tequilát, a lime levet, és felöntjük a szénsavas grapefruit itallal. Elkeverjük egy szívószállal, a tetejére szórunk egy csipet sót, majd lime szelettel díszítjük.
Mai Tai
- 60 milliliter rum
- 15 milliliter narancs curaçao
- 15 milliliter mandulaszirup
- 30 milliliter lime lé
Zúzott jeget teszünk a shakerbe, majd minden hozzávalót beleöntünk. Öt másodpercig rázzuk, majd jéggel teli pohárba öntjük. Lime lével és mentával díszítjük.
Moscow mule
- 60 milliliter vodka
- 15 milliliter lime lé
- 150 milliliter gyömbérsör
- 2 csepp Angostura keserű likőr
Az összes hozzávalót jéggel teli shakerbe tesszük, összerázzuk, majd réz bögrébe öntjük. Lime szelettel díszítjük.
Bee’s Knees
- 60 milliliter gin
- 20 milliliter citromlé
- 20 milliliter méz
Egy shakerbe jeget teszünk, felöntjük az összes hozzávalóval, majd erősen 10-12 másodpercig rázzuk. Martinis pohárba öntjük, citromhéjjal díszítjük.
A gin tonik tipikus nyári ital, azonban ha tovább gondoljuk, egészen különleges ízkombinációkat kaphatunk, amelyek tényleg frissítően hatnak a kánikulában.
(Fotók: Getty Images)
nyár | hűsítő | ital | koktélok | tipp
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!