Nappal kávé, este sör a program a kávéültetvényeket idéző dél-amerikai bisztróban

Szeretjük az európai kávéházakat, de milyen egy kávézó az egyik legfontosabb kávétermelő országban, Kolumbiában?

Kolumbia fővárosában, Bogotában tervezett kávézót a Crearq. Közelebb áll egy szórakozóhelyhez, mint egy irodalmi kávéházhoz: a Colo a zene, ismerkedés, barátokkal találkozás, fontos pillanatok és emlékek helyszíne. Talán mert eredetileg sörfőzdének indult, és csak 2018-ban szálltak be a kávébizniszbe.

Egy évre rá elkészült az új kávézó, ahová először elképzeltek mindenféle típusú embert, és különböző rendeltetésű, eltérő hangulatú tereket terveztek számukra.

Kihasználják a nyüzsgő éjszakai életet: a bisztróban mindig van élet, miután felgyúlnak a fények, még lazább lesz a hangulat, és a kávé helyett ismét a sör lesz a főszereplő.

Igyekeztek úgy kialakítani a teret, hogy megőrizze a kávézók meghitt hangulatát, de modernebb és innovatívabb legyen egy klasszikus kávéháznál. Nem öncélúan hangsúlyozzák az innovációt: három éve a Colo partnerségre lépett a Bosquenible-lel, és folyamatosan mérik, adatosítják és elemzik minden egyes műveletük üvegházhatású emisszióját, „a farmtól a csészéig”.

Dizájn szempontból mindenesetre nyugalmat és trópusi hangulatot árasztó, a kávéültetvényeket idéző anyagok használatával érték el a modern hatást. A Colo kávézó 451 négyzetméteren várja a kolumbiaiakat kávézni és sörözni.

(Forrás: Crearq, fotó: Mateo Soto)

Colo | Crearq | kávézó | bogota | kolumbia

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom