Nappal kávé, este sör a program a kávéültetvényeket idéző dél-amerikai bisztróban

Szeretjük az európai kávéházakat, de milyen egy kávézó az egyik legfontosabb kávétermelő országban, Kolumbiában?

Kolumbia fővárosában, Bogotában tervezett kávézót a Crearq. Közelebb áll egy szórakozóhelyhez, mint egy irodalmi kávéházhoz: a Colo a zene, ismerkedés, barátokkal találkozás, fontos pillanatok és emlékek helyszíne. Talán mert eredetileg sörfőzdének indult, és csak 2018-ban szálltak be a kávébizniszbe.

Egy évre rá elkészült az új kávézó, ahová először elképzeltek mindenféle típusú embert, és különböző rendeltetésű, eltérő hangulatú tereket terveztek számukra.

Kihasználják a nyüzsgő éjszakai életet: a bisztróban mindig van élet, miután felgyúlnak a fények, még lazább lesz a hangulat, és a kávé helyett ismét a sör lesz a főszereplő.

Igyekeztek úgy kialakítani a teret, hogy megőrizze a kávézók meghitt hangulatát, de modernebb és innovatívabb legyen egy klasszikus kávéháznál. Nem öncélúan hangsúlyozzák az innovációt: három éve a Colo partnerségre lépett a Bosquenible-lel, és folyamatosan mérik, adatosítják és elemzik minden egyes műveletük üvegházhatású emisszióját, „a farmtól a csészéig”.

Dizájn szempontból mindenesetre nyugalmat és trópusi hangulatot árasztó, a kávéültetvényeket idéző anyagok használatával érték el a modern hatást. A Colo kávézó 451 négyzetméteren várja a kolumbiaiakat kávézni és sörözni.

(Forrás: Crearq, fotó: Mateo Soto)

Crearq | kávézó | bogota | kávéház | kolumbia

FOLYTASD EZZEL

Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat

Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Itt van az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted az őszi hagyományokat
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom