Close
Fogtak egy ötven éves halászhajót, felújították, a végeredmény pedig elképesztő lett

Fogtak egy ötven éves halászhajót, felújították, a végeredmény pedig elképesztő lett

A Guillermo Acuña Arquitectos Asociados egy csupa fa kabint készített a chilei Kon-Tiki hajó felújításakor, a végeredmény minden képzeletet felülmúl.

Guillermo Acuña chilei építész, a Guillermo Acuña Arquitectos Asociados (GAAA) igazgatója nagybátyja hajóját újította fel, hogy aztán az erdőket megidéző hangulatú járművel közösen tudják felfedezni a Chiloe-szigetcsoport zord vizeit.

Megújult a hajótest, de átszabták a fedélzeti tereket, hogy modernebb elosztást kapjanak, ugyanakkor megőrizzék a hajó hagyományos karakterét is. Így aztán a tizennégy méter hosszú hajóban helyet kapott

egy vezérlőterem, egy lakótér és egy fa kabintér is.

A felújításkor az volt koncepció,  hogy a felhasznált anyagok kifejezzék a természet erejét, a hajóépítés történelmét és bemutassák Chile lenyűgöző földrajzi adottságait is.

Így esett a választás a ciprusra és a pácolt fenyőre.

A kabinban, a tat közelében található egy ülősarok, fölötte egy tetőablakkal, ahonnan szabályosan beáramlik a természetes fény. A középső területen kapott helyet a konyha és a fürdőszoba, a közelében a hálószobával.

A fedélzet alatt található a géptér, valamint két további hálószobát és fürdőszobát is kialakítottak.

Úgy tudni, a hajót eredetileg az 1970-es évek elején építették, tulajdonosai pedig Chile déli csücskét alkotó szigetek környékén használták fakitermelésre és halászatra.

Chilében azonban nem csak különleges hajókra lehet bukkannni, hanem fantasztikus nyaralókra és házakra is. Ezekről ebben és ebben a cikkünkben olvasható bővebben.

(Forrás: Dezeen, fotók: Cristobal Palma)

hajó | felújítás | chile | halászhajó

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram