Ezzel az egyetlen konyhai trükkel soha többé nem okoz bosszúságot a túlfőzött tészta

Bizonyára mindenki belefutott már abba a hibába, hogy rövid időre elfeledkezett a tűzhelyen hagyott tésztáról és az túlfőtt. Ilyenkor két lehetőségünk van: vagy elölről kezdjük az egészet, vagy megkíséreljük feljavítani. 

Az egyik legjobb módszer, ha a tésztát jeges vízben öblítjük le. Az ok a keményítőben keresendő. Ha a tésztát hideg vízben öblítjük le, megszabadíthatjuk a keményítő nagy részétől, ami gumiszerűvé teszi az ételt.

Ha ezt eltávolítjuk róla, a tészta textúrája is jelentősen megváltozik.

Ráadásul, ha a tésztát nem öblítjük le, csak leszűrjük, a belső hő hatására valameddig tovább fő, ezáltal még rosszabbá válik az állaga. Ha jéghideg víz alá tesszük, a főzési folyamatot azonnal leállítjuk, a tészta pedig szilárdabbá válik.

A tészta öblítésének módja meglehetősen egyszerű. Először szűrjük le, majd nyissuk ki a csapot, és öblítsük le a tésztát a lehető leghidegebb vízben. A tészta tetejére jégkockákat is tehetünk, hogy még hidegebb víz érje, ezáltal a tészta még gyorsabban lehűl.

A másik módja a túlfőtt tészta felhasználásának, ha a hűtőben tesszük és hidegen, például tésztasalátákba tesszük.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

konyhai | főzés | tipp | tészta | trükk

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom