Titkos konyhai praktikák, amiket csak a nagyiktól leshetünk el

A nagymamák süteményei legendásan finomak – nem véletlenül, hiszen rutinos kezeikben megannyi trükk bújik meg. A Jolly Joker-hozzávaló pedig az a nagy adag szeretet, amivel még inkább megízesítik a desszerteket.

De mik lehetnek azok az apró praktikák, amiket csak a nagyik tudnak? Mutatjuk!

Sütőpapírt használnak

Amikor tortát sütnek, gondosan méretre vágják a sütőpapírt, azzal bélelik ki a tepsit, így amikor a tészta készre sül, csak egy mozdulat, és máris eltávolíthatják róla.

Játszanak a textúrával

A sütemények tetejére gyakran szórnak kristálycukrot, kókuszreszeléket vagy apróra vágott diót. Ettől a desszert teteje roppanni fog, a sütemény puha és lágy lesz, a hozzá adott szósz pedig fantasztikusan krémessé tesz minden falatot.

Titkos összetevők

Minden nagyinak megvannak a maga titkos összetevői, amik első hallásra furcsák, a valóságban azonban tökéletesen működnek. A habcsók esetében például, ha egy kevés ecetet adunk a tojáshabhoz, megőrzi a gyönyörű fehér színét.

Citrom és narancshéjak, mint varázslatos hozzávalók

A tésztának egészen különleges ízt ad, ha citrom, vagy narancshéjat reszelünk bele. Nem írja a recept? Sebaj, a végeredmény garantáltan tökéletes lesz!

Sütőpor helyett szódabikarbóna

A nagyik gyakran szódabikarbónát használnak a sütőpor helyett, aminek köszönhetően a tészta puha, ruganyos állagú lesz.

A fránya légbuborékok

A nagyik tökéletesen tudják, hogy a légbuborékok meglepetéseket okozhatnak a sütemények belsejében. Éppen ezért mielőtt beteszik a piskótát a sütőbe, néhányszor óvatosan odaütögetik a konyhapulthoz a sütőformát, így a légbuborékok nagy részét el tudják távolítani.

Sosem szárad ki

Igazán zseniális, mégis egyszerű trükknek köszönhető, hogy a nagymamák süteménye sosem fojtós, száraz. Ha a sütő aljára, egy hőálló tálba vizet teszünk, gőz keletkezik, így a süti nem fog kiszáradni.

(Forrás: TasteOfHome, fotók: Getty Images)

praktika | trükk | konyhai praktika | desszert | süti

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom