Close
Titkos konyhai praktikák, amiket csak a nagyiktól leshetünk el

Titkos konyhai praktikák, amiket csak a nagyiktól leshetünk el

A nagymamák süteményei legendásan finomak – nem véletlenül, hiszen rutinos kezeikben megannyi trükk bújik meg. A Jolly Joker-hozzávaló pedig az a nagy adag szeretet, amivel még inkább megízesítik a desszerteket.

De mik lehetnek azok az apró praktikák, amiket csak a nagyik tudnak? Mutatjuk!

Sütőpapírt használnak

Amikor tortát sütnek, gondosan méretre vágják a sütőpapírt, azzal bélelik ki a tepsit, így amikor a tészta készre sül, csak egy mozdulat, és máris eltávolíthatják róla.

Játszanak a textúrával

A sütemények tetejére gyakran szórnak kristálycukrot, kókuszreszeléket vagy apróra vágott diót. Ettől a desszert teteje roppanni fog, a sütemény puha és lágy lesz, a hozzá adott szósz pedig fantasztikusan krémessé tesz minden falatot.

Titkos összetevők

Minden nagyinak megvannak a maga titkos összetevői, amik első hallásra furcsák, a valóságban azonban tökéletesen működnek. A habcsók esetében például, ha egy kevés ecetet adunk a tojáshabhoz, megőrzi a gyönyörű fehér színét.

Citrom és narancshéjak, mint varázslatos hozzávalók

A tésztának egészen különleges ízt ad, ha citrom, vagy narancshéjat reszelünk bele. Nem írja a recept? Sebaj, a végeredmény garantáltan tökéletes lesz!

Sütőpor helyett szódabikarbóna

A nagyik gyakran szódabikarbónát használnak a sütőpor helyett, aminek köszönhetően a tészta puha, ruganyos állagú lesz.

A fránya légbuborékok

A nagyik tökéletesen tudják, hogy a légbuborékok meglepetéseket okozhatnak a sütemények belsejében. Éppen ezért mielőtt beteszik a piskótát a sütőbe, néhányszor óvatosan odaütögetik a konyhapulthoz a sütőformát, így a légbuborékok nagy részét el tudják távolítani.

Sosem szárad ki

Igazán zseniális, mégis egyszerű trükknek köszönhető, hogy a nagymamák süteménye sosem fojtós, száraz. Ha a sütő aljára, egy hőálló tálba vizet teszünk, gőz keletkezik, így a süti nem fog kiszáradni.

(Forrás: TasteOfHome, fotók: Getty Images)

konyhai tipp | konyhai trükk | süti | nagymama | édesség

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Neked a kávézás a szertartásról vagy a koffeinről szól? Ezt kérdi meg egy friss felmérés, és izgalmas válaszokat talál

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram