Gázgyár kupolák, posztapokaliptikus világrend, a múlt és a jövő ételei. Keve Márton séffel érkezik májusban a Konyhakör 62. sorszámot viselő pop-up estje, az idő múlásának vacsorája.
A Konyhakör következő titkos vacsoráját átjárja egy alternatív világrend keresésének szándéka. A Bistro Echo ételsora – amelyet nem más, mint Keve Márton, a 101BISTRO head chefje álmodott meg – posztapokaliptikus szimbóluma az eddigi és a jövőben fogyasztandó ételeknek. A helyszín pedig szintén egy posztapokaliptikus világra reflektál:
egy üzemen kívüli ipari létesítményt foglalnak el a generátor háztól a kupolákig.
Az Óbudai Gázgyár a világháborúk előtti Magyarország történetét meséli el. Az épületegyüttes korának egy kiemelkedő mérnöki csúcsteljesítménye volt, a mai napig a múlt mementójaként áll. A gázgyár egyszerre szimbolizálja a múltat, a jelent és a jövőt – azaz az időt magát – ezért a menü tematikáját is az idő fogalma köré fonták. A fogások felépítése az emberi étkezési szokások elé tart görbe tükröt.
Ez a vacsora performansz a kezdeti gazdagság lassú felfedezését, a tékozlásba csapó jelent és a disztópikus jövő képét vetíti elő.
Betekintés az étlapba:
- “ártatlanság”: Gargouillou a szezon zöldségeiből, gyógyfüvek és zöldségek aznap gyűjtve a budai hegyekből.
- “felfedezés”: Nyúl & Mangalica dumpling, Jáde szósz
- ”tékozlás”: OFC csirke, kaviár & crème fraîche
- ”kényszer”: Avokádó & chapulines tostada
- ”szükség”: Mizu shingen mochi
- ”vég”: Citrom & társai
Május 5-én tehát négy órára bárki beléphet a „post space” korszakba, egy hűvös és szakrális kupola alá. A bár és a bisztró nyolcvan vendéget fogad ezen az estén – amelyre korlátozott számban még kaphatóak jegyek.
óbudai gázgyár | keve márton | vacsoraest | 101 bistro | konyhakör
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!