Close
Ezek az országok még mindig le vannak zárva a koronavírus miatt

Ezek az országok még mindig le vannak zárva a koronavírus miatt

Annak ellenére, hogy a világ legtöbb országa már megnyílt az utazók előtt, sok helyen továbbra is szigorú határkorlátozások vannak érvényben.

Két év után a legtöbb ország enyhített a járványügyi intézkedésein, feloldották a határzárakat, ismét megnyíltak a népszerű úti célok a turisták előtt, és úgy tűnik, végre talpra áll a turizmus is. De ez nem mindenhol van így.

Néhány ország makacsul zárva tart a nemzetközi látogatók előtt.

A legnagyobb ország, ahol továbbra is szigorú korlátozások vannak érvényben, az Kína. A külföldi állampolgárok továbbra is teljes mértékben ki vannak tiltva az országból akkor, ha szabadidős céllal utaznak, de az egyéb utazási formák is, így az üzleti turizmus is korlátozottan üzemel.

A kínai állampolgárok számára is nehéz külföldre utazni, mivel visszatérésükkor kéthetes karantén vár rájuk.

Hasonló a helyzet Kína két közigazgatási területén, Makaóban és Hongkongban is, bár ez utóbbi

hét napos karanténkötelezettség után már szívesen látja a szabadidős utazókat is.

Bár Japán és Tajvan kinyitotta határait a saját állampolgárai, a diákok és az üzleti utazók előtt, a szabadidős turisták számára továbbra is zárva tart és

jelenleg kilátásba se helyezték azt, hogy ezen változtatnának.

A csendes-óceáni szigetek között hasonlóan zárva tart a Marshall-szigetek, Mikronézia Szamoa, a Salamon-szigetek, Tonga és Vanuatu is. Mindezek mellett pedig felfüggesztették a turisták vízumkérelmeit Mianmarban is.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

mianmar | ázsia | kína | covid | határzár

FOLYTASD EZZEL

Ezért nem szabad értékelést írni egy szállodáról, ha rossz az idő

Ez a bájos spanyol falu hihetetlenül baráti bérleti díjakkal vár

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom